BMW a obţinut victorii în patru competiţii diferite în acelaşi weekend

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.05.2012
Nemţii de la BMW sărbătoresc un weekend încununat de succes în motorsport. Pe lângă reuşita din DTM, echipele motorizate de BMW au înscris victorii în patru competiţii diferite: ADAC GT Masters, FIA WTCC, SuperGT şi Campionatul GT din Italia.

BMW a avut un weekend de excepţie în motorsport, mai multe echipe private conducând modele ale mărcii germane reuşind să adjudece victorii în patru competiţii diferite. Echipele motorizate de BMW au câştigat în ADAC GT Masters, WTCC şi campionatele GT din Italia şi Japonia. BMW Motorsport a sărbătorit şi prima victorie BMW în DTM după 20 de ani, la a doua cursă de la revenirea în campionatul german de turisme.

"Astăzi am avut numeroase motive de sărbătoare. Victoria noastră din DTM a fost una fantastică. Dar echipele de client au avut şi ele parte de succese cu BMW Z4 GT3 şi BMW 320 TC şi au obţinut victorii. Datorită acestora, am avut parte de un weekend perfect. Astăzi a fost o zi excelentă pentru familia BMW Motorsport.", a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

BMW Z4 GT3 a obţinut prima sa victorie din campionatul ADAC GT Masters pe circuitul Park Zandvoort din Olanda. Piloţii Team DB Motorsport, Jeoren de Boer şi Simon Knap, au trecut linia de sosire pe prima poziţie, reuşind să obţină un avans de 3.721 secunde faţă de maşina de pe locul al doilea după ce au parcurs 35 de tururi.

Pe locul doi s-a clasat un alt BMW Z4 GT3, pilotat de Claudia Hurtgen şi Dominik Schwager pentru Schubert Motorsport, marcând prima dublă BMW în acest campionat.

În WTCC, maghiarul Norbert Michelisz a reuşit prima sa victorie în campionatul mondial de turisme, în faţa a 52.000 de spectatori, pe circuitul Hungaroring. Pilotul Zengo Motorsport a câştigat cea de-a doua manşă de la Hungaroring după ce a pornit pe locul al cincilea al grilei. Încă din primul tur, modelul BMW 320 TC condus de Michelisz a preluat conducerea cursei şi a reuşit să-şi păstreze poziţia până la final.

În campionatele GT din Japonia şi Italia, echipele private care alearga cu modele BMW au avut un weekend de succes. Astfel, Thomas Biagi şi Stefano Colombo, membri ai Team BMW Italia, au urcat pe prima treaptă a podiumului la cursa de duminică organizată pe circuitul Vallelunga, în timp ce în cursa din ziua precedentă au urcat pe a doua poziţie a podiumului. Reuşita celor doi piloţi i-a dus pe primul loc în clasamentul piloţilor.

În campionatul SuperGT din Japonia, echipa GSR&Studie with TeamUkyo a obţinut o victorie în a doua cursă din sezonul 2012 la bordul unui BMW Z4 GT3, alergând în cadrul clasei GT300.

Piloţii Nobuteru Taniguchi şi Tatsuya Kataoka au încheiat etapa de la Fuji pe primul loc după ce au parcurs 104 tururi. Cei doi piloţi au încheiat prima cursă a sezonului 2012 în campionatul SuperGT pe locul trei. De-a lungul ultimelor săptămâni, BMW Z4 GT3 a sărbătorit clasări pe podium şi victorii în mai multe competiţii renumite, printre care Blancpain Endurance Series, VLN Endurance Championship de la Nürburgring şi campionatele GT naţionale din Brazilia şi Marea Britanie.

Via | BMW

Comentarii (4)

  • Lhool
    Ati uitat de DTM, 5 competitii :P
    1 7
  • gigel manelistu
    BMW
    Se pare ca BMW castiga teren in lumea motorsportului, au o revenire fantastica in DTM si se descurca bine in GTuri. In WTCC au traditie dar e pacat ca nu mai au echipa de uzina. Pacat ca au plecat din F1.
    5 0
  • Z4 arata impecabil si se bate cu R8, Ferrari, Poresche, Nisan GTR. BMW iar vine cu ceva inferior, asa cum o face si in sporturile de anduranta cu M3 impotriva R8, Ferrari si Porsche si Corvet. In DTM au castigat deja o cursa si a fost asa de frumoasa pt ca cel de pe 2 de la Mercedes nu l-a pierdut din ochi pe castigator. Mercedes DTM si BMW DTM sunt cam egale, pilotii fac diferentele.
    3 0
  • BMW DTM
    Am urmarit toata cursa de la Lausitzring si pot sa spun ca BMW a facut o figura foarte frumoasa. Din pacate, depasirile sunt foarte greu de efectuat pe varianta de DTM a circuitului, iar asta s-a vazut pe tot parcursul cursei, cand doar cateva depasiri au fost posibile. Jamie Green de exemplu nu a putut sa-i ia fata lui Farfus, desi avea o masina parca mai buna, iar cand putea sa il depaseasca la boxe, o piulita i-a facut viata grea. Oricum, felicitari BMW...de-abia astept urmatoarea etapa.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru