BMW anunţă un nou concept cu influenţe retro: 3.0 CSL Hommage

de Sebastian Toma
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat o imagine teaser a conceptului pe care îl va prezenta în 22 mai la Concursul de Eleganţă Villa d'Este. Exponatul este un omagiu adus modelului E9 CSL din anii '70.

Esential 1972 este anul debutului pe piaţă al lui BMW E9 3.0 CSL.
BMW a publicat o imagine teaser a conceptului omagial pe care îl va prezenta în data de 22 mai la Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Vorbim despre BMW 3.0 CSL Hommage, un model cu influenţe retro are aminteşte de iconicul E9 3.0 CSL. Nu este primul concept în cinstea unui model istoric BMW, marca din Munchen având în trecut creaţii precum M1 Homage şi 328 Hommage speedster, ambele dezvelite la acelaşi eveniment, dar în ani diferiţi, în amintirea unor creaţii ale mărcii bavareze.

Conceptul 3.0 CSL Hommage va prezenta o reinterpretare modernă a modelului E9 în varianta 3.0 CSL şi foloseşte materiale şi tehnici de ultimă generaţie pentru a aduce în era modernă formele trasate iniţial în anii '70. Caroseria exponatului va fi realizată cu multe elemente din fibră de carbon, în timp ce interiorul va fi redus la strictul necesar şi simplificat la maximum. Cei de la BMW nu au specificat motorizarea conceptului omagial, dar ne aşteptăm ca particula "3.0" din numele său să nu reprezinte doar două cifre, ci şi litrajul motorizării cu şase cilindri în linie din dotarea sa.

BMW E9 3.0 CSL este supranumit ”Batmobilul”.

Urmareste Automarket
Exponatul anunţat de BMW pentru Concorso d'Eleganza Villa d'Este, va fi însoţit de încă un concept pregătite de marcă pentru acest eveniment. Printre trăsăturile lui 3.0 CSL Hommage Concept se numără bosajele umflate are roţilor, două spoilere proeminente - plafon şi portbagaj, deflectoare de aer pentru caroserie şi nelipsitul artificiu de design la nivelul montantului C numit "Hofmeister", după designerul şef al BMW la vremea introducerii acestuia.

Curbura specifică a ultimului geam lateral de lângă montantul lunetei şi forma aferentă a celui din urmă se numeşte Hofmeister.

Via BMW

Comentarii (2)

  • ...faine piese mi-aduc aminte am prins si eu ceva modele pe plaiurile noastre...era unul in cluj cand eram student asa modificat profi....mi-amintesc ca stateam si ma uitam la el ca la...nu stiu ce
    9 0
  • Un model care cred eu merita multa atentie de dezvoltare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru