BMW, Daimler și Volkswagen pun presiune pe Germania pentru a promova mașinile electrice: "Avem nevoie de infrastructură de încărcare"

de Daniel Popescu
Joi, 21.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW, Daimler și Grupul Volkswagen au ajuns la un acord pentru a pune presiune pe statul german să dezvolte rețeaua de stații de încărcare și să promoveze mașinile electrice în detrimentul celor cu motoare cu combustie internă.

BMW, Daimler și Grupul Volkswagen, trei dintre cei mai importanți constructori auto din Germania, au ajuns la un acord pentru o poziție comună în privința industriei de mașini electrice, potrivit unor informații dezvăluite de publicația financiară Handelsblatt.

Sursa citată afirmă că cei trei producători vor pune presiune pe autoritățile germane să extindă rapid infrastructura de stații de încărcare și să promoveze semnificativ mai mult vânzările de mașini electrice, în detrimentul mașinilor cu motoare cu combustie internă.

Cel mai vocal dintre cei trei este Grupul Volkswagen, care insistă ca Germania să nu mai promoveze mașinile electrice alimentate cu hidrogen, întrucât această tehnologie se va maturiza peste circa 10 ani.

"Nu există alternativă la mobilitatea electrice în următorul deceniu. Deschiderea la tehnologie este un slogan greșit și va conduce numai la noi schimbări de sistem în viitor", afirmă Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Cei trei constructori lucrează acum la redactarea unei poziții comune pe care să o prezinte în luna aprilie în cadrul unei întâlniri pe care o vor avea cu cancelarul Angela Merkel în cadrul unui summit dedicat mobilității.

Via Electrive

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    I-as aduce si la noi... Cat mai repede....
    6 2
  • Ma scuzati, n-am inteles nimic. Vor sau nu vor sa promoveze electrice?

    "cei trei producători vor pune presiune pe autoritățile germane să extindă rapid infrastructura de stații de încărcare și să promoveze semnificativ mai mult vânzările de mașini electrice, în detrimentul mașinilor cu motoare cu combustie internă." - pana aici clar.

    "Grupul Volkswagen, care insistă ca Germania să nu mai promoveze mașinile electrice alimentate cu hidrogen, întrucât această tehnologie se va maturiza peste circa 10 ani." - confuzie. Ce-l intereseaza pe VW daca e fuel cell sau BEV. Si intre noi fie vorba, tehnologia bateriilor e maturizata? E ieftina, fiabila, se incarca rapid si disponibila pe toate drumurile?

    "Nu există alternativă la mobilitatea electrice în următorul deceniu. Deschiderea la tehnologie este un slogan greșit și va conduce numai la noi schimbări de sistem în viitor" - mai degraba nu este alternativa la mobilitatea pe conbustibili in urmatorul deceniu. ZOE, Leaf la 30-35k euro nu-s o alternativa. Tesla la 40k euro iarasi nu e alternativa. Sunt doar jucarii scumpe.
    5 4
  • Ce tampiti
    Da, germania ar trebui sa urmeze exemplul SUA, unde autoritatile au construit infrastructura de incarcatoare pentru Tesla.
    Nesimtitilor!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru