BMW extinde producția de componente de propulsie pentru vehicule electrificate: investiție de peste 150 de milioane de euro la uzina din Regensburg

de Paul Cosma, Foto: BMW
Sambata, 24.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW anunță o investiție de peste 150 de milioane de euro pentru ca fabrica din Regensburg să producă din 2021 componente de propulsie pentru vehicule electrificate.

BMW Group îşi extinde capacităţile de producţie din Germania pentru trenuri de rulare electrice. Din 2021, celulele de baterii pentru acumulatori de înaltă tensiune vor fi asamblate la uzina din Regensburg, iar bateriile de înaltă tensiune complete vor fi produse din 2022.

Compania investeşte peste 150 de milioane de euro în fabrică pentru a aproviziona numărul tot mai mare de automobile electrificate BMW Group cu baterii de înaltă tensiune.

“Mobilitatea electrică determină în mod substanţial creşterea pentru BMW Group, iar această dezvoltare este reflectată şi în producţia noastră de trenuri de rulare electrice. “În 2020, ajungem la turaţie maximă cu producţia de trenuri de rulare electrice,” a declarat Michael Nikolaides, directorul de planificare şi producţie a motoarelor şi trenurilor de rulare electrice.

În septembrie, BMW Group a anunţat că va produce module de baterii la uzina BMW Group din Leipzig cu începere din 2021.

Nemții se așteaptă ca, din 2021, unul din patru automobile BMW Group vândute în Europa să fie echipat cu propulsie electrică.

În 2025, proporția ar urma să ajungă la unul din trei, respectiv 50% în 2030.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru