BMW înțeapă Mercedes cu ocazia aniversării a 50 de ani de AMG: „Voi ați comandat tort, noi v-am făcut gogoși”

de Bogdan Mirică
Luni, 29.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a încercat să îi felicite pe rivalii de la Mercedes într-un stil original, dar înțepător. Bavarezii au pregătit un banner cu ocazia celor 50 de ani de la înființarea AMG.

Lumea auto este plină de rivalități, indiferent de continentul despre care vorbim. Dincolo de Ocean, Chevrolet și Ford își trimit mereu săgeți, Ferrari și Lamborghini se duelează încă de la începuturile brandului, iar nemții BMW și Mercedes își dispută în acest moment supremația în segmentul premium.

Anul 2017 este și anul în care Mercedes sărbătorește 50 de ani de la înființarea diviziei sale de performanță AMG. Un moment istoric și o vârstă venerabilă, sărbătorite cu mai multe ediții aniversare ale modelelor din gamă, cel mai recent exemplu fiind supercarul Mercedes AMG GT3.

BMW nu putea sta cu mâinile în sân, așa că a pregătit un mesaj special pentru rivalul său de-o viață. Banner-ul a fost plasat pe pavilionul BMW cu ocazia Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, desfășurată weekendul trecut.

Esential 50 de ani împlinește AMG în 2017.
Nu vă imaginați însă că BMW s-a abținut și nu a plasat și un mesaj subliminal în urarea sa.
Banner-ul folosit de bavarezi are în centru un BMW M2 și cerculețele pe care acesta le face într-un nor de fum.

Textul este cât se poate de înțepător: „“You ordered cake, we made donuts. M Congratulates AMG on its 50th anniversary”, ceea ce se traduce cu „Voi ați comandat un tort, noi v-am făcut niște gogoși. M felicită AMG pentru aniversarea celor 50 de ani”.

Atitudinea celor de la BMW poate fi considerată puțin malițioasă, însă vine ca un răspuns delicat la gestul pe care Mercedes îl făcea anul trecut cu ocazia celor 100 de ani sărbătoriți de rivalul bavarez. Mesajul Mercedes a fost atunci ușor caustic și criticat de presa de specialitate. Am tratat și noi subiectul cu un articol amplu.

Comentarii (1)

  • Roll Diplomat cu frișcă :)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru