BMW investește 285 de milioane de euro în aprovizionarea cu litiu pentru producția bateriilor

de Paul Cosma
Marti, 30.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW a semnat un contract multianual în valoare de 285 de milioane de euro cu compania americană Livent, în vederea furnizării de litiu ce va fi folosit în producția de celule de baterii pentru mașinile electrice.

Până în 2030, BMW se așteaptă ca 50% din vânzările globale ale grupului să fie reprezentate de vehiculele 100% electrice. Acest obiectiv necesită o cantitate mai mare de materii prime pentru producția automobilelor cu baterii. 

În acest sens, grupul BMW vrea să se aprovizioneze cu litiu de la un al doilea furnizor, Livent din Statele Unite. Valoarea contractului multianual este de circa 285 de milioane de euro. Începând cu 2022, Livent va furniza litiu direct producătorilor de baterii ai BMW Group.

În 2019, BMW Group semnase un alt contract pentru achiziţionarea de litiu din aşa-numitele zăcăminte subterane de la minele australiene. Acum, compania îşi extinde baza de furnizori şi se aprovizionează suplimentar cu litiu din Argentina, de unde materia primă este obţinută din lacurile sărate.

Potrivit BMW, lacurile sărate din regiunea de frontieră dintre Argentina, Bolivia şi Chile găzduiesc aproximativ jumătate din rezervele mondiale de litiu.

BMW Group vrea să aibă cel puțin 10 modele 100% electrice pe şosele din 2023.

Compania urmărește o creștere a vânzărilor de modele full electrice cu o medie de peste 50% pe an - de peste 10 ori numărul de unităţi vândute în 2020. Până la sfârşitul anului 2025, compania va livra clienţilor un total de aproximativ două milioane de automobile full electrice.

Via BMW

Comentarii (3)

  • Litiu-Ion Iliescu
    Mai draga,stiti de ce e bataie pe Rosia Montana intre grangurii perciunati? Pentru ca are cea mai mare rezerva de Litiu din Europa in subsolurile ei. Nu numai litiu,o groaza de alte minunatii,aurul chiar e un mizilic acolo la ce bogatii subterane detine,nici nu intereseaza. Bineinteles,colonia Romania o sa primeasca fix ciuciu(cum primeste acum din Marea Neagra),n-aveam noi cateva zeci de milioane de euroi sa facem o mina dar macar dam subventii la electrice la greu.Saraci si cinstiti,parol!
    12 3
  • Modelele full electrice vor fi și full full fără piele?
    11 2
  • Edikkk
    Începând cu 2022, Livent va furniza litiu direct producătorilor CHINEZI SAU DIN CHINA de baterii ai BMW Group.
    1 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru