BMW ironizează conceptul Audi cu lumini laser: „Noi lansăm deja versiunea de serie”

de Bogdan Mirică
Vineri, 10.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai nou concept Audi, botezat Sport quattro Laserlight, încearcă să anticipeze folosirea farurilor cu laser. BMW ironizează „avansul tehnologic” al rivalilor, după ce prezenta această funcţie încă din 2011.

Începutul acestui an a fost unul cu scântei în segmentul premium. Audi a atacat direct BMW şi restul concurenţilor premium importanţi din Statele Unite cu o serie de reclame ce urmează a fi difuzate şi la SuperBowl. Astfel, în promovarea noului A3 sedan, Audi ironizează modele ca BMW Seria 3, Lexus IS şi Mercedes CLA.

VIDEO: Atac frontal Audi la restul mărcilor premium din SUA: "Mai bine merg cu taxiul"

Cum era de aşteptat, replica celor de la BMW nu a întârziat să apară. Ea a fost ceva mai voalată şi nu s-a manifestat printr-un video care să răspundă provocării Audi. Bavarezii au preferat să ironizeze avansul tehnologic al rivalilor din Ingolstadt prin intermediul contului lor de Twitter.

Ne pare rău că nu am putut aduce conceptul nostru din 2011 cu iluminare laser. Suntem prea ocupaţi cu pregătirea versiunii de serie.

BMW
Departamentul de marketing din Munchen a făcut referire directă la conceptul Audi Sport quattro Laserlight, expus anul acesta de Audi în cadrul târgului de tehnologie CES 2014.
Prototipul încearcă să anticipeze viitoarea tehnologie de iluminare prezentă pe modelele Audi.

Audi Sport quattro Laserlight - detalii oficiale

Replica celor de la BMW sună simplu şi cât se poate de ironic: „Ne pare rău că nu am putut aduce conceptul nostru din 2011 cu iluminare laser. Suntem prea ocupaţi cu pregătirea versiunii de serie.”

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu subiectul, trebuie să precizăm că BMW a dezvăluit încă din 2011o tehnologie care anticipa folosirea luminilor laser pe modelele de serie. Anul acesta, tehnologia va deveni realitate odată cu introducerea pe piaţă a modelului i8. Supercarul, expus în versiune de serie în toamna anului trecut la Frankfurt, va sosi pe piaţă în a doua jumătate a acestui an.

BMW  i8 - detalii şi informaţii ale versiunii de serie

Comentarii (29)

  • Cum ziceam la stirea in care Audi facea misto "rivalii le-au dat tot timpul replica umilitoare, mult mai inteligenta care ii si lasa fara raspuns pe cei de la Audi". Si bine fac, cand am citit stirea cu farurile laser Audi ma gandeam ca e o greseala pe la voi prin redactie. Ce concept sa fie cand BMW a prezentat tehnologia cu mult in urma? Se pare ca ei chiar se laudau cu asta. Maine ne prezinta roata de rezerva si bujia cu scanteie.
    49 14
  • @mowgli
    mowgli ia o pastila si calmeaza-te...nu s-au laudat ca au fost inventatorii laserlight! Concept de la audi sport quattro concept ...masina nu becul!
    17 25
  • Bmw nu a trebuit sa cumpere patentul la LED atunci cind audi le-au inventat, daca sunt asa destepti.
    bmw o sa spuie ca nu au avut timp sa faca o tractiune din fata ca lumea,din cauza ca au lucrat asupra seriei 4.
    6 41
  • Doar ca nu Audi au inventat LED-ul, nici nu l-au aplicat primii.
    28 7
  • wauuuuuu si germanii(cel mai tare popor din lume in cerebelul romanilor) se cearta tot ca romanii...ce ti-e d-ne,se-ntoarce lumea cu susu-n jos....ce kestiune d-le!!
    8 14
  • @ztele: cine a avut prima masina cu LED-uri pe ea ?
    8 10
  • iluminare full led , a avut R8 V10, ( vorbim de faza de intalnire + faza de drum ) nu iluminatul led la plafoniera, cu se prezenta mai de ceva vreme S klasse.
    15 5
  • Ai deventi aparatorul Audi? N-as fi crezut, dar merge orice, numai sa mai critici putin Bmw, nu c-ar fi interzis sa faci asta, doar ca devii caraghios, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, doar amuzant.
    21 12
  • hakkinen
    @Blower0
    Scuza-ma,dar pt ce ar avea nevoie BMW sa faca "o tractiune fata mai calumea" ? Vrei tractiune fata-ia-ti Logan. Tractiunea fata e inferioara tractiunii (sau propulsiei) spate,doar la noi s-a intiparit ideea asta ca ar fi mai buna....nu,nu e mai buna,e doar o varianta mai ieftina.
    3 3
  • Indianu
    Pfff cat de stupid. Dupa ce ca iau tehnologie dupa carca celor de la Toyota, mai au si curajul sa jigneasca alte marci ? Au rusinea sa recunosca asta......pff patethic.
    5 16
  • @dan_grc :D :D :D esti haios.
    Bă, eu nu sunt alde tine care lauda in stinga si in dreapta cind merge vorba de bănvă , fie ca merita lauda , fie ca nu.
    DACA MARCA ESTE DE LAUDAT DINTR-UN PUNCT SAU ALTUL DE VEDERE, ATUNCI O LAUD, CA MERITA!
    Atunci cind marca NU ESTE DE LAUDAT, CI DE CRITICAT, o critic!!!!! ( spre deosebire de tine care cauti cu orice preț sa dovedesti ca BMW e cel mai bun CHIAR ATUNCI cind nu e asa. Fii critic băiete și nu te uita ca doar sta emblema de "Bayerische Motoren Werke".

    PS: Eu am laudat cumva audi ?? Intra in esența lucrurilor si inceteaza sa fii superficial. Ca de asta, superficial vezi viața din juru tau. (Nu ma refer doar la lumea auto)
    Succes.
    6 14
  • Sa-ti spun altfel, dc cred ca esti caraghios, in primul rand Bmw n-a zis c-a inventat led-urile sau laserul, in aceasta stire este vorba doar de un raspuns ironic, dar nu gratuit, la unele dintre reclamele Audi, deci te-ai bagat ca musca undeva, ai sarit repede cu " da bmw n-a cumparat patentul...", ce patent omule? Cand este de criticat fa-o, dar acum ori n-ai inteles bine acest articol, ori te-ai facut ca nu-l intelegi.
    16 4
  • N-ai inteles "aerul" din ceea ce a spus BMW. Punct. Schimbam subiectu. Nu ajungem nicaieri cu certatu.
    4 12
  • Daca facea Bmw reclamele pe care le-a facut Audi, in mare parte amuzante, sareai cu bamwau in sus si-n jos, acum daca dau un raspuns si mai amuzant, vii cu " cine a inventat apa calda", nu trebuie sa te justifici atat, esti doar un altul care asteapta orice stire, in orice context, sa atace Bmw, dar sa nu ma intelegi gresit, nu ma mai deranjeaza demult acest lucru, doar c-am subliniat ca te-ai "infipt" prea tare si nu era cazul, pastreaza-te pt alte subiecte cu Bmw, o sa ai foarte multe ocazii.
    15 4
  • GRECU: cind vecinu isi ia o masina noua si ti-o prezinta, o sa cauti negative toata vremea, macar ceva.

    Spune tu istoria led-urilor
    4 12
  • dan_grc
    As spune-o dar nu pot. Si stii dc ? Fiindca sunt batut in cap. Eu doar aberez pe aici. Daca vrei poti intra pe http://www.e39.ro/forums/, acolo comentez frecvent . Apar tot ca dan_grc si am si poze cu SH-ul meu cu numere de Bulgaria ca era mai ieftin , ca dehh eu tin strans si de ultimii 30 de lei, si nu imi cumpar masina cu cilindree mai mare ci una cu cilindree mica si cu 15 turbine, ca dehh sunt atat de calic la 60-70 lei incat prefer sa sufar pe cealalta latura . Cea a problemelor mecanice, unde va trebui sa bag adanc mana in buzunar. Ieri ma duceam spre Tecuci, si pe drum ma apuca'se nevoile ( ca orice om ) dar neavand ''cash'' la mine nu mi-am permis sa intru la un WC public, asa ca mi-am facut nevoile in masina.
    5 13
  • men@ztele
    Si tu ai comentat sa ne spui ce? Articolul este bazat pe caterinca celor de la BMW pt Audi Quttro concept ce foloseste laserlightul la tzspe ani lumina dupa ei. LED? Acum am inteles ...faci referire la visele umede ale celor de la SAAB/ALFA
    6 1
  • inexorabil
    Măi @croc, da' mai lasă-ne, omule, cu trotineta lui Dan, am înţeles deja, are un E39, şi ce?! Ştii cu ce mă fâţâi eu zilnic? Cu un Passat pe benzină! Este maşină de serviciu, ce-i drept. Volens-nolens, cochetez deci regulat cu cel mai periculos duşman al lui General Opel şi, implicit, al meu personal (VAG), şi astfel învăţ să-l respect, călcându-mi în picioare propriu-mi dispreţ! Evident, nu mă încearcă niciun sentiment romantic în direcţia aceastei maşini banale, care bântuie în puzderie pe străzi şi în care se cred zmei ai volanului o grămadă de nătărăi, mai ales în versiune TDI (Teribilismul Dăunează Inteligenţei), dar apreciez ceea ce oferă plăcut şi de calitate: interior cvasi-premium, spaţiu arhisuficient, confort palpabil, docilitate la comenzi şi consum rezonabil. Aşadar, mafiotule rău şi imun la tratament, ce-ar fi să te sileşti a aplica pe viu faţă de BMW acest mod de "ură nobilă" ? Nu vei crăpa de oroare, îţi garantez! Însă, dacă vei continua să dai cu barda ghiolbăneşte, fii sigur că Toyota sau Lexus nu-ţi va ridica vreun monument de evocare a straşnicei tale lupte carpatine împotriva "cocalarismului" mondial, care ţi se pare că defilează sfidător în frunte cu un biet posesor de BMW s.h. din Tecuci!? Apropo, ai observat vreun membru AM care râde de se prăpădeşte datorită "poantelor" tale stereotipice la adresa lui Grecu din Tecuci? Nu-l cunosc pe Dan ca om, dar i s-ar cuveni măcar puţină consideraţie, fie şi pentru simplul fapt că stă într-un oraş renumit pentru borşul şi muştarul pe care le-a făcut mărci înregistrate şi care mie, unul, nu-mi lipsesc din casă :)
    11 2
  • Dane,eu nu inteleg de ce continui sa te contrezi cu toti inginerii si academicienii auto de pe @automarket. Pe bune ,viata ar fi mai saraca fara ei. Unul stie istoria LED-ului si mai vrea sa o auda de la tine.Ca sa ce? Ca sa-ti dea peste "bot" :bah,eu am facultatea de mecanica la bord.
    No offence,blower!
    0 1
  • Astia de la audi mereu urla la adresa Bavarezilor de la BMW .
    Vad ca in sua sunt departe de frunte ,.
    Mercedes-Benz si BMW domina piata din SUA si CANADA .
    Audi are abia 45%-50% din vanzarile concurentei de la BMW si Mercedes-Benz.
    Nu-mi vine sa cred ca Audi e o marca NEMTEASCA , se fac de rusine cu asemenea atacuri stupide.
    Mai bine ar face masini mai bune si oamenii vor fi mai recunoscatori instead of doing Marketing taranesc de doi lei.
    6 7
  • Cat de jos sa cobori si ce caracter bolnav trebuie sa ai sa postezi in numele altuia astfel incat sa-l discreditezi pe "originalul" ? serios ma, da mancati un pic de danonino si mai cresteti un pic. Ce legatura are ce masina are fiecare ca n-am inteles? Ce are ca unu din noi are un renault din 80, altu Bentley sau altu E39? Care E39 a fost masina anului, motoarele de pe ele cu premii in nu stiu cati ani consecutivi, auzi dom'le , masina veche, harb. Ce sa-ti spun ma, ii pute romanului deja in seria 5 mai vechi de 5 ani. Nu mai stie care pe unde sa fuga si cum sa-si schimbe numarul de telefon sa nu-i mai caute bancile, ca doar si-o luat masina noua sa rada de altii mai prosti ca el. Poate Dan_GRC si-a luat masina de noua, a dat 50.000 de euro pe ea si vine altu cu logan pe leasing poate sau ceva SUV de la tata vezi doamne sa rada de el ca are harb. Vedeti-va ma de treburile voastre si mai lasati invidiile astea ascunse ca nu suntem la gradinita.
    11 1
  • 1. Reclamele Audi USA sunt pentru piata din USA, acolo unde astfel de reclame sunt permise, folosite si gustate de publicul american.
    2. Audi vinde mai putine masini in USA decat Mercedes si BMW, in special datorita faptului ca au intrat mult mai tarziu pe piata americana decat ceilalti doi. Este un fapt si nu-l contesta nimeni, iar de aici pleaca si nevoia reclamelor de la punctul 1. In acelasi timp Audi vinde mai mult in Europa si China.
    3. Cei care administreaza contul de Twitter al celor de la BMW nu sunt tocmai bine informati, in conditiile in care, la celasi salon auto de la Frankfurt 2011, atunci cand ei au adus conceptul I8 care prefata luminile laser, Audi a prezentat conceptul A2 si citez dintr-un articol Car&Driver "The rear fog light’s glow is produced by five laser diodes, an approach similar to the one BMW announced just last week.".

    Din punctul meu de vedere frustrarea celor de la BMW nu are legatura cu reclamele, asa cum este subliniat in articol, si am sa incerc prin 3 link-uri sa gasesc sursa acesteia:

    http://blog.caranddriver.com/bmw-working-to-bring-lasers-to-your-headlights-because-leds-are-just-so-audi/

    http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/i/i8/2013/showroom/design.html
    *Available in a special edition FROM THE END OF 2014 onwards.

    http://www.gizmag.com/audi-r18-e-tron-laser-lights/30195/

    Concluzia: BMW anunta in 2011 dezvoltarea unei tehnologii laser de iluminare si Audi o vor folosi primii pe o masina, in iunie la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. De aici vine frustrarea, pentru ca cei de la BMW vroiau sa rupa gura targului si iluminarea cu laser sa fie asociata cu BMW, asa cum cea cu LED este asociata cu Audi, desi prima masina cu faruri LED a fost Lexus LS600.

    P.S.: Cei de la BMW mai au totusi sansa sa fie primii la aplicarea pe o masina de serie :).
    11 2
  • men@C-G-C
    audi vinde mai putin in SUA pt ca au avut ceva probleme in trecut pe acea piata! http://en.wikipedia.org/wiki/Audi#Audi_5000_unintended_acceleration_allegations vacarii tot vacari ... cam asta a fost concluzia
    1 0
  • men@haters
    Sa ziceti saru mana lu domnu C-G-C ca mai invatati si voi cate ceva!
    1 1
  • @Mowgli
    Numele tau spune tot. De fapt cred ca iti este locul in padure pustile. Tipul de sus l-a caracterizat perfect pe dan_grc. Nu cred ca ai inteles nici tu faza. Faza era ca ORICE masina noua este mai buna decat SH-ul lui ,ai priceput ? Acum du-te si latra in alta parte......pffff .
    3 11
  • @mowgli
    Stai linistit, n-are rost sa-ti bati gura degeaba, e @mafia si alte 50 de nick-uri, bolnavul site-ului, se stie ce obsesii are, nu trebuie bagat in seama.
    11 2
  • inexo...i-ati machetutele Chevro si joaca-te in alta parte omule
    nu mai compara aiurea general cu vag, e ca si cum ai vorbi despre rock si pop, esti subiectiv pur sange, n-am chef sa te citesc nici din greseala
    1 1
  • tot ala
    si unde ziceai ca mergi cu passat-ul pe benzina, la servici? dupa deformarea profesionala de care dai dovada sigur lucrezi in sfera masinilor agricole, .... , agricultura americana, atentie ca aici se discuta de autovehicule rutiere, masini, nu sudaje pe 4 roti
    0 2
  • @Blower0 - ia si baga in bibilica, ca te-a orbit VAG:

    The first series-production LED headlamps were factory-installed on the Lexus LS 600h / LS 600h L presented in 2007 for 2008 models.

    Asa ca Audi a folosut prima oara LED-ul in visurile tale erotice! :))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru