BMW M3 Coupe - final de carieră pentru performantul model bavarez

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 07.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a asamblat ultimul exemplar BMW M3 Coupe din actuala generație. Exemplarul portocaliu din imagini este ultimul M3 Coupe E92 ce va fi fabricat vreodată.

BMW a anunțat oficial încheierea producției pentru modelul M3 Coupe. Pe lângă faptul că acest lucru anunță schimbarea generației, este ultimul M3 coupe ce va fi construit vreodată. Deoarece viitoarea generație de coupe-uri BMW va purta numele de seria 4, cel mai probabil următorul coupe performant din Bavaria se va numi M4.

Denumirea M3 va fi păstrată, cel mai probabil, doar pentru versiunea cu patru portiere. Actualul M3 rămâne în producție până în luna septembrie doar cu varianta Cabrio. BMW a lansat modelul M3 în 1986, prima generație fiind bazată pe caroserie E30. Actuala generație poartă indicativul E92, iar de la lansarea din 2007 și până astăzi au fost produse și vândute 40.000 de M3-uri coupe. Pe lângă coupe-uri au mai fost amablate 10.000 de sedan-uri și 16.000 de M3-uri decapotabile. 

Urmareste Automarket
În ceea ce privește viitorul, BMW va lansa noua generație de M-uri bazate pe noua serie 4 undeva la începutul anului viitor.
Noua generație va folosi, cel mai probabil, un motor de 3.0 litri cu șase cilindri twin-turbo ce va dezvolta aproximativ 450 CP și 550 Nm. Cifre suficient de mari pentru o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 4.2 secunde și o viteză de top de 250 km/oră, limitată electronic. 

Comentarii (4)

  • M3 Coupe E92.......ultimu BMW M cu motor aspirat.......
    12 1
  • Parerea mea este ca era bine sa continue traditia cu 3-arul... de la E30 pana la E92 a fost o poveste frumoasa.
    Sa nu mai zic de traditia celor 6 cilindrii in linie... fara nici un turbo sau altceva. Ar trebui sa existe o versiune performanta aspirata asemanatoare modelului E46 si pentru ceva in plus un kompresor sau o turbina.
    Iar de la M5-M6 in sus sa treaca la V8.
    6 0
  • dan_grc
    Este destul de rezonabil pentru o masina al carui pret este sub mercedes. In mare parte dintre afilialele contemporane care au plamadit aceasta marca cu statusuri care a umplut tara de '' comenzi '' este ceva de laudat. Ca un bun crestin ma voi considera tradator ca am badjocorit marca autohtona prin care curge sangele romanesc care a pus pe '' manivele '' aceasta bijuterie cu sigla UAP .Una dintre faradelegile lui Columbus era literatura slovaca din cate imi amitesc, acel decret era scris de insusi Sovietikus Lee, care la vremea respectiva a dat startul unei productii autohtone de automobile numite Austin . Columbus zicea asa '' Crede-mi de cuviinta cercetarea si eu te voi rasplati pamantene cu harul bunului nostru zeu '' .
    0 14
  • sa va spun cum va fi:
    M3 cu patru usi si M3 Touring
    M4 coupe, cabrio si Gran Coupe
    Toate vor avea motor 6 in linie bi-turbo de 3 litri cu 450 CP.

    cam asta e! fara probabil si fara poate ci sigur!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru