BMW, Porsche şi Volkswagen au lansat aplicaţii pentru Apple Watch. Toate permit accesarea funcţiilor maşinii de la distanţă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea ceasului inteligent de la Apple a suscitat un interes deosebit şi printre constructorii auto. BMW, Volkswagen şi Porsche au pregătit deja aplicaţii speciale, care permit comandarea maşinii de la distanţă.

Disponibil în magazine începând cu această primăvară, noul Apple Watch, primul ceas inteligent al producătorului american, se bucură deja de atenţia constructorilor auto. BMW, Volkswagen şi Porsche au anunţat oficial aplicaţii pentru gadget-ul momentului, care a reuşit să atragă aproape un milion de clienţi doar în Statele Unite în primele zile de comercializare.

BMW i Remote

În cazul celor de la BMW, aplicaţia se numeşte i Remote şi poate fi descărcată deja gratuit din magazinul Apple. Ea va fi disponibilă doar pentru modelele sale din gama ”i”, electricul i3 şi supercarul hibrid i8, cu promisiunea că va fi extinsă şi pe celelalte produse din gamă.


Aplicaţia poate afişa pe ceasul inteligent Apple nivelul de încărcare al bateriei, indicaţii de orientare de la maşină până la destinaţia finală a posesorului precum şi posibilitatea de climatizare a habitaclului înainte de a urca la volan.

Porsche Car Connect

Nici Porsche nu a întârziat foarte mult cu aplicaţia sa pentru Apple Watch. Ea va ajuta clienţii modelelor Macan, Panamera, Cayenne şi 918 Spyder. Bineînţeles, condiţia este ca toate maşinile să fie echipate cu sistemul mutlimedia Porsche.

Printre funcţii se află My Car, gata să ofere informaţii despre câţi kilometri ai parcurs sau despre cât combustibil mai ai disponibil în rezervor.

Funcţia Car Finder afişează localizarea vehiculului pe hartă, iar Remote permite posesorului să vadă dacă geamurile, trapa sau uşile sunt închise. Force Touch va permite închiderea uşilor, acţionarea claxonului sau a blocurilor optice frontale. Pentru supercarul hibrid 918 Spyder, aplicaţia Porsche oferă informaţii şi despre nivelul de încărcare al bateriei şi despre timpii de încărcare.

Volkswagen Car-Net

Urmareste Automarket
Şi Volkswagen s-a mişcat repede, reuşind să lanseze o aplicaţie dedicată ceasului inteligent Apple.
Ea se numeşte Car-Net şi poate controla de la distanţă blocarea sau deblocarea maşinii, statutul portierelor şi al trapei. Aplicaţia poate oferi şi o hartă a zonei în care se află parcată maşina şi ghidare până la aceasta.

Pentru a-i ţine în frâu pe copiii care abia şi-au obţinut permisul şi au acces la maşină, părinţii pot folosi aplicaţia Volkswagen pentru a primi informaţii despre viteza de rulare şi despre traseul maşinii.

În cazul versiunii ecologice Volkswagen e-Golf a modelului compact, aplicaţia pentru Apple Watch poate monitoriza nivelul de încărcare al bateriei, autonomia, poate accesa climatizare d ela distanţă şi poate opri sau porni încărcarea.

Aplicaţia va putea fi folosită alături de sistemele multimedia instalate începând cu 2014 pe modelele Beetle, CC, Eos, Jetta, Pasat, Tiguan, şi începând cu 2015 pe Golf, Golf GTI, Golf R, Golf Sportwagen şi e-Golf.

via: BMW|Volkswagen|Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru