BMW pregăteşte un crossover cu şapte locuri, programat pentru 2017

de Sebastian Toma
Luni, 24.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va investi în fabrica sa din Spartanburg, Statele Unite ale Americii, pentru a introduce în producţie un crossover cu şapte locuri, aşteptat să debuteze în 2017.

Esential 5 modele BMW vor fi construite de uzina din Spartanburg începând cu anul 2017.
BMW urmează să facă o investiţie serioasă în fabrica sa din Spartanburg, Carolina de Sud. Fabrica respectivă produce majoritatea modelelor din gama X şi investiţia va facilita introducerea pe linia de fabricaţie a unui crossover cu şapte locuri. Astfel, pe lângă X3, X4, X5 şi X6, uzina din Spartanburg este aşteptată să producă şi un frate mai mare al lui X5, care ar putea fi numit X7. Acest model ar acoperi o nişă pe care BMW nu are o prezenţă foarte puternică, iar modelul rezultat ar urma să fie comercializat în principal pe piaţa americană.

BMW X2, un frate mai mic pentru X6 şi X4, este aşteptat în 2017

Deşi "Spartanburg" vă face să vă gândiţi la o fabrică în care se vorbeşte doar germana, aflaţi că uzina este localizată în Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii.

Sursa din cadrul mărcii BMW anunţă intrarea în producţie a noului model cu şapte locuri de la BMW în anul 2017.

Până atunci, se aşteaptă creşterea capacităţii de producţie a fabricii din Spartanburg, nu înainte de anunţul oficial al investiţiei, vehiculată la nivelul a câteva sute de milioane de dolari. Aproximativ jumătate dintre unităţile fabricate la Spartanburg sunt destinate exportului, modelele fiind livrate în peste 130 de ţări, în timp ce unităţile rămase sunt comercializate pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

BMW X3 facelift: restilizare de efect pentru SUV-ul bavarez

Zvonurile despre un posibil SUV de mari dimensiuni în gama BMW nu sunt o noutate, presa speculând deja pe marginea acestui subiect în urmă cu mai mulţi ani. Ultimele informaţii din acest registru anunţau un model care să fie cu 30 de centimetri mai lung decât X5. Habitaclul va fi oferit din start doar într-o versiune pentru şapte pasageri, pentru o diferenţiere clară faţă de X5 şi o direcţionare înspre rivalul de la Mercedes-Benz, modelul GL. Din punct de vedere tehnic, unele voci spuneau că BMW X7 va prelua componente de la Seria 7, printre care şi trenul de rulare hibrid, care ar putea da naştere versiunii ActiveHybrid X7, în cazul în care nemţii vor apela la nişa respectivă.



Via Automotive News (înreg.)| Sursă foto

Comentarii (5)

  • Dacia Plant
    Puteti face si X69 ca tot degeaba faceti. Eu nu-mi permit nici macar un X1...sau oricare alt roman de rand.
    9 8
  • cuantos
    pai singur nu, dar vorba proverbului: unde-s multi puterea creste, deci daca te-ai cupla cu un alt roman, mai instarit, s-ar putea sa va permiteti si un 69
    13 4
  • Dacia Plant
    Aici vorbim de puterea de cumparare a romanului, nu a clasei de sus care obtin bani prin spalare de bani si care reprezinta maxim 10% din populatia Romaniei.
    6 5
  • dimbu.a
    E foarte bine sa faca. Pana acum puteai sa cumperi maisini cu multe locuri doar de la firme Opel Renault care nu sunt adevarate. Asa mai bine cumparai un seria 3 sau o germana de top si mergeai mai ingramadit la nevoie. Cu bmv cu 7 locuri au gasit solutia la problema familiilor mari dar care vor poate bmw
    4 8
  • @Dacia Plant...roman instarit....te cuplezi...poti face si un 69...u know...69...wink, wink....:))

    crossoverul va avea ca piata tinta pe cea americana....va fi prin europa ca o aparitie inedita...dar pana in 2017....

    @dimbu.a....da prietene...ai dreptate...decat o masina (cu mai multe locuri) si care "nu e adevarata" mai bine o serie 3 in care sa mergi mai ingramadit....Incalcite sunt creierele simple ale unora....
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru