BMW pregăteşte un nou model pentru gama M, bazat pe Seria 1

de Sebastian Toma
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor surse din cadrul mărcii, BMW pregăteşte un model M bazat pe viitoarea versiune berlină a celei de-a doua generaţii a lui Seria 1.

Esential 2.0 litri va fi cilindreea motorului turbo care va fi folosit de viitorul model M bazat pe a doua generaţie a lui Seria 1 în varianta de caroserie berlină.
BMW pregăteşte o nouă versiune M a lui Seria 1, care va viza versiunea berlină a celei de-a doua generaţii de compacte din Munchen. Viitorul model de performanţă bazat pe Seria 1 berlină va fi echipat cu un motor 2.0 turbo care va dezvolta peste 300 CP şi se va lupta în segmentul lui Audi S3 şi Mercedes-Benz CLA45 AMG. Englezii de la Autocar au discutat cu o sursă din cadrul mărcii germane, de la care au aflat că modelul va debuta în anul 2015 şi că este luat în considerare serios de directorii companiei din Munchen.

Sursa citată de Autocar susţine că divizia M de la BMW este prea aglomerată în perioada următoare pentru a dezvolta şi acest model, Seria 1 M Sedan putând fi deja în drumul spre producţia de serie dacă această divizie ar fi avut un personal mai numeros. Rivalii acestui model sunt aşteptaţi să debuteze pe piaţă până la sfârşitul anului viitor, ceea ce ar trebui să îi grăbească pe cei de la BMW în dezvoltarea acestei versiuni de performanţă.

Nemţii ar putea folosi o serie de elemente implementate pe Seria 1 M Coupe, predecesorul acestui model, pentru a asigura un nivel corespunzător al manevrabilităţii într-un timp cât mai scurt.

Decizia BMW de a dezvolta un model M mai accesibil vine pe fondul schimbării tendinţelor pe piaţă, care au dus la creşterea dimensiunilor modelelor "tradiţionale" din gama M, pe când modelele mai simple au fost lăsate în urmă. Viitorul model M bazat pe versiunea berlină a lui Seria 1 ar trebui să rezolve această problemă, oferind o alternativă mai accesibilă la gama M fără a tăia din vânzările modelelor mai mari.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru