BMW pregăteşte versiuni hibride plug-in ale modelelor X5 şi Seria 3

de Sebastian Toma
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii BMW au anunţat intenţia de a dezvolta versiuni hibride plug-in ale modelelor principale din gamă. Oficialii mărcii au confirmat deja lansarea versiunilor hibride plug-in ale modelelor X5 şi Seria 3.

BMW Group pregăteşte mărirea numărului de hibrizi plug-in din gamă în vederea reducerii emisiilor de CO2 la nivel de concern. Primele modele care vor primi asemenea versiuni sunt X5 şi Seria 3, dar concernul german promite să lanseze versiuni hibride plug-in pentru toate modelele importante din gamă. Cei de la BMW vor ca toate modelele din portofoliu să beneficieze de realizările înregistrate de BMW i, urmând să fie introduşi noi acumulatori şi noi motoare electrice din gama de vehicule ecologice pentru modelele hibride ale gamei în vederea reducerii emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant al acestora. Hibrizii la care lucrează BMW vor putea să ruleze distanţe de până la 100 de kilometri în modul 100% electric, ceea ce ar permite parcugerea unui traseu urban sau chiar mixt doar cu energia electrică stocată în acumulatori. Pentru călătoriile mai lungi, modelul ar rula în modul mixt, în care ar folosi şi motorul electric şi motorul cu ardere internă pentru propulsie.

BMW Seria 3 facelift va avea o versiune hibrid cu un consum care ajunge la doar 2 litri/100 de kilometri

Tehnologiile importante de propulsie electrică şi hibridă vor fi dezvoltate in-house de cei de la BMW, iar fabrica din Dingolfing (Germania) va îăncepe producţia acestor componente începând cu anul 2015. În următorii cinci ani, BMW vrea să investească sume de ordinul a zeci de milioane de euro în fabrica respectivă în vederea creşterii producţiei acestor componente.

Scopul germanilor este de a dezvolta motoare şi acumulatori electrici cât mai eficiente şi mai performante, precum şi eficientizarea procesului de fabricaţie al acestora.

BMW X5 eDrive Concept - versiunea hibridă a lui X5 este tot mai aproape

Urmareste Automarket
Odată cu acest anunţ, BMW a prezentat un prototip al lui Seria 3 plug-in hybrid în cadrul unui eveniment organizat în Franţa. Modelul este bazat pe versiunea 328i şi prezintă un motor turbo alimentat cu benzină de 245 CP, susţinut de o motorizare electrică şi de un acumulator care îi permit o autonomie de 35 de kilometri în modul 100% electric.
Exemplarul expus în Franţa este încă în faza de prototip, dar cei de la BMW sunt aşteptaţi să lanseze o versiune de serie în viitorul apropiat. Alături de Seria 3, X5 este al doilea model din gama BMW care are deja o versiune hibridă plug-in confirmată pentru producţie. Cei de la BMW au prezentat şi o versiune hibridă a lui Seria 5 GT, aceasta având o autonomie electrică anunţată la 100 de kikometri şi un sistem hibrid care totaliza 670 CP.

BMW Seria 5 GT Power eDrive - conceptul unui hibrid de 670 de cai putere și autonomie electrică de 100 de km

Via BMW

Comentarii (3)

  • @automarket pregateste noi modele!!! ca a mai avut o incercare esuata cu hibridele!!
    1 6
  • @edi

    cica orice moneda are doua fete, si cica una s-a ca cam bulit...industria usor-usor va schimba macazul. Vezi articolul cu Franta
    3 0
  • @Edi care-i acea incercare ?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru