BMW Seria 5 GT ar putea primi o nouă generație în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 27.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările lui BMW Seria 5 GT pe piețele din SUA și China i-au făcut pe nemți să pregătească o nouă generație a modelului, care va folosi platforma viitoarei generații a lui Seria 5.

BMW Seria 5 GT ar putea primi o nouă generație în 2016, spun nemții de la Auto Motor und Sport. Potrivit surselor din cadrul BMW citate de aceștia, volumele de vânzări realizate de Seria 5 GT pe piețele din SUA și China i-au făcut pe directorii companiei din Munchen să dorească un succesor al acestuia. Noua generație ar urma să fie prezentată în 2016 și să folosească platforma viitoarei generații a lui Seria 5. Datorită acesteia, modelul va beneficia de motoare cu patru și cu șase cilindri în linie, alături de o variantă hibridă plug-in cu o autonomie electrică de aproximativ 30 de kilometri. În plus, viitorul model va beneficia de o caroserie cu o rigiditate torsională mărită și cu o masă redusă, greutatea noului Seria 5 GT urmând să fie cu aproximativ 100 de kilograme mai mică decât a actualei generații.

BMW, Audi, Mercedes şi restul lumii. Cât au vândut mărcile premium în 2014 la nivel mondial?

Odată cu noua generație, Seria 5 GT ar avea o platformă complet nouă și diferită ca filozofie de ceea ce folosește în prezent, în timp ce funcționalitatea sa nu va fi afectată.

Altfel spus, modelul va păstra portbagajul cu deschidere dublă și ampatamentul mărit față de Seria 5, deși caroseria va avea o lungime mai apropiată de a berlinei din gama Seria 5 decât are modelul actual. Analiștii de la IHS Automotive afirmă că varianta GT a lui Seria 5 completează gama producătorului german nu prin volumele de vânzări deosebite, ci prin prezența unei alternative la caroseriile berlină, coupe și touring din portofoliul său de modele de clasă mare.

BMW Seria 5 facelift: Imagini, informaţii şi preţuri pentru România

Urmareste Automarket
Cea mai mare piață globală pentru BMW Seria 5 GT este China, urmată de SUA.
Rezultatele bune din China și din SUA au fost obținute de acest model în 2013 și în 2014, cu toate că pentru anul precedent încă nu există cifre defalcate pe versiuni ale lui Seria 5 pentru a publica date exact de vânzări. Piața din China a achiziționat 42% din toate unitățile Seria 5 GT vândute în anul 2013, în timp ce Europa a achiziționat 29% din cota de producție. Piața din SUA a achiziționat 10% din totalul 5 GT-urilor vândute acum doi ani, dar acest procent semnifică volume mai mari decât piețele europene deoarece vorbim despre cea de-a doua piață auto din lume ca volum atât în 2013, cât și în 2014. La nivelul gamei Seria 5, varianta GT a reprezentat 5.7 procente din totalul de 370.930 de unități vândute în 2013.

Via AMS.de | Autoblog.com

Comentarii (2)

  • 21143 buc. BMW seria 5 GT vandute in 2013 reprezinta o cifra de vanzari respectabila.
    Probabil ca in 2014 au vandut in jur de 25000 buc.
    De ce nu renunta oare la strutzo-camila?
    3 4
  • Cred ca era destul o generatie de jignire a simtului estetic.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru