BMW va alerga cu şase maşini în campionatul DTM din 2012

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.03.2011
BMW a anunţat că va alerga cu şase exemplare M3 DTM în sezonul 2012 al Campionatului Deutsche Tourenwagen Masters prin intermediul a trei echipe coordonate de divizia Motorsport.

După cum ştiţi, cei de la BMW se vor reîntoarce în campionatul DTM. Potrivit primelor declaraţii, întoarcerea nu va fi una timidă, urmând să fie introduse în competiţie trei echipe care vor concura cu câte două maşini. Echipele sunt BMW Team RBM, BMW Team Schnitzer şi Reinhold Motorsport GmbH. Cei de la BMW Motorsport au mai colaborat cu RBM şi Schnitzer şi i-au făcut loc rapid şi echipei Reinhold, iar toate cele trei echipele vor folosi modele M3 DTM.

”În ultimele luni am lucrat intens la proiectul DTM. Conceptele prezentate de BMW Team RBM, BMW Team Schnitzer şi Reinhold Motorsport GmbH ne-au convins într-un final. Avem un set de echipe excelente pentru BMW şi abia aşteptăm să colaborăm în anii următori şi sperăm să obţinem realizări deosebite împreună”, a declarat Mario Thiessen, directorul departamentului Motorsport de la BMW.

Dezvoltarea modelului de competiţie este încă în derulare, cei de la BMW Motorsport având ca termen anul 2012. Până atunci, BMW Team Schnitzer va alerga cu două BMW M3 GT în mai multe curse de anduranţă din Asia şi Europa.

Reîntoarcerea mărcii germane în DTM reprezintă un pas mare pentru divizia de motorsport a mărcii, care s-a retras acum doi ani din Formula 1 şi au renunţat la Campionatul WTCC la finele anului trecut. Recent, divizia MINI a intrat în WRC cu Prodrive, semn că lucrurile au început să se mişte într-o direcţie pozitivă pentru aceştia.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • dtm vs wtcc
    Deja DTM o sa aiba un numar mai mare de constructori decat WTCC si devine mai interesant (BMW si Seat nu mai sunt oficial in wtcc).
    Cred ca lumea o sa vrea sa vada BMW vs Mercedes vs Audi decat Chevrolet vs Seat vs BMW
    13 0
  • Corectie
    DTM vine de la Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft.
    Cu siguranta, campionatul DTM va fi cu adevarat spectaculos...ce poate fi mai interesant decat o confruntare Audi-BMW-Mercedes?
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru