BMW va investi 1.7 miliarde de dolari în SUA. 6 modele electrice construite aici până în 2030

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile va investi 1.7 miliarde de dolari în SUA. Totodată, până în 2030, BMW anunță că va construi în această țară cel puțin 6 modele cu zero emisii.

Prezența BMW în Statele Unite ale Americii este mai mult decât semnificativă. În prezent, constructorul german are aici uzina din Spartanburg, Carolina de Sud, unde produce 11 modele: X3, X4, X5, X6, X7, patru modele BMW M și două modele plug-in hybrid.

Tot aici va fi asamblat și noul XM, începând cu luna decembrie a acestui an.

Acum, BMW anunță investiții de 1.7 miliarde de dolari în SUA. 1 miliard vor merge către uzina din Spartanburg, mai exact în pregătirea pentru producția de automobile electrice.

Cu restul de 700 de milioane de dolari, germanii vor construi o nouă fabrică de baterii în Woodruff, Carolina de Sud, cu o suprafață de peste 92.000 de metri pătrați. Aceasta va aproviziona uzina din Spartanburg cu celule rotunde de baterii litiu-ion, care vor fi utilizate de noile modele electrice Neue Klasse.

Celulele sunt dezvoltate în parteneriat cu Envision AESC. Noul format, susține BMW, va crește densitatea de energie cu peste 20%, va îmbunătățiti viteza de încărcare cu până la 30% și va îmbunătățiti autonomia cu până la 30%.

Totodată, emisiile de CO2 din producția de celule vor fi reduse cu până la 60%.

Capacitatea anuală a noii fabrici din Woodruff va fi de până la 30 GWh.

Până în 2030, BMW va produce în SUA cel puțin 6 modele cu zero emisii.

via BMW

Comentarii (6)

  • Neseriosi: au zis ca inca vreo 20-30 de ani merg pe termice si acum o schimba ca la Ploiesti:))
    Bine, ei mint cu multe, dar romanii tot ii cred.
    2 7
  • În piaţa din SUA, BMW a fost mâncat cu fulgi cu tot de Tesla.

    Dealtfel Tesla au demolat toate Mercedes, BMW, Audi mai ales, Lexus.

    Fără o revenire puternic 100% electrică şi extrem de serioasă (să încarce repede ca Tesla, să aibă range mare ca Tesla), BMW va pierde cea mai importantă piaţă a sa: SUA!

    Şi acest lucru va fi începutul sfârşitului, dacă se întâmplă.

    ...... termice... BMW va vinde termice la lumea 3a: Africa, America latină, Arabi, Asia de sud.
    4 4
  • Edikkk, ești complet în bălării… la ce-ți folosesc toate afirmațiile astea eu unul recunosc ca nu-mi dau seama. Ce treaba am eu ca se duce in cap BMW-ul sau Mercedes. Sunt client, iau de la cine-mi convine si nu am oftica pe unul sau pe altul. Piața se reglează de la sine si este foarte posibil sa ai o surpriza referitor la estimările sau convingerile tale… cel mai probabil Tesla va avea probleme. Încă suntem departe de 2035 (presupunând ca inepția se va aplica), deci un portofoliu 100% electric este cam all in… si posibil bluf. Acțiunile Tesla au pierdut 30% in nici 3 luni, cam nu se potrivește cu ce visezi tu.
    5 2
  • SUA au GDP capita enorm, 68.000 iar ca să îţi faci o idee Germania 58.000 , Franta 48.000, România 15.000

    În precovid preţul mediu al maşinilor vândute în SUA era 48.000 iar în Europa la jumate.

    Vestul EU sunt săraci în comparaţie cu SUA, iar România...

    Apoi cei ca tine care cumpără maşina SH sunt zero pentru companiile auto.

    Cât despre bursă, eheeee, Tesla de ani de zile are acţiunile cele mai tranzacţionate şi nu mai au legătură cu economia, luptele pe short, cei care îşi retrag poziţiile pentru cash şi "civilii" dinspre crypto şi familia Musk care vinde să scoată cash, fac ca preţul lor să nu aibă legătură cu realitatea.

    Stai liniştit Tesla deja va fi big, numai cu semi truck şi vor avea profituri colosale.
    3 3
  • @mickey mouse
    sa amesteci tezla cu niste mesini adevarate din clasa premium denota cultura auto zero. Sau chiar lipsa de discernamant, IQ zero. Nț nț nț.... Asa ceva!
    3 3
  • Iar plânge cineva că se duce în cap Bmw

    În SUA, Tesla a depășit Bmw pt c-au fost trecute vânzările la categoria " luxury ", sau premium, cum se spune la noi, până în 2020 inclusiv, la vânzări Tesla nu apărea alături de Bmw, Lexus, Mercedes, în SUA, acum au " rezolvat " asta .

    Cât despre vânzările de modele cu motoare cu ardere internă, reprezinta 90 % din total în continuare, nu te uita doar la creșterile în procente la electrice, diesel oferă pentru toate modelele, în afară de M-uri, atâta timp cât se vor mai cere, de ani de zile tot spui că dispare dieselul și că Bmw minte, iar benzina va rezista și după 2035 la hibride .

    Așadar, așteaptă mult și bine să se ducă în cap Bmw, creșteri și scăderi vor fi, dar nu spera la dispariție, it ain't gonna happen .
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru