BMW va lansa 6 modele electrice pe platforma Neue Klasse

de Silvian Irimia
Marti, 23.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele modele bazate pe platforma Neue Klasse vor intra în producție în 2026. BMW va ataca mai întâi segmentul de SUV-uri și cel de sedan compact.

Când BMW a lansat i3 acum un deceniu, acel hatchback electric reprezenta o schimbare majoră pentru producătorul auto. Modelul i3 avea un nou concept de tren de rulare, materiale noi, o producție nouă și un design bazat pe sustenabilitate. La vremea respectivă, i3 era considerat un vehicul foarte avansat pentru acei ani.

BMW speră ca acest scenariu se va repeta cu familia sa de vehicule electrice Neue Klasse. Din nou, BMW va lansa un automobil complet electric care se va distinge față de restul lumii auto. În cadrul BMW, Neue Klasse reprezintă trecerea producătorului către mobilitatea electrică și digitală. S-a dezvoltat o arhitectură electrică dedicată de 800 de volți în acest scop.

La inima sistemului se află o baterie de înaltă tensiune care renunță la un design modular. În loc să stea pe o placă de bază, pachetul de baterii face parte din structura corpului vehiculului pentru a reduce greutatea și costurile de asamblare. Pentru baterii, BMW va trece de la celule prismatice la celule cilindrice.

A șasea generație a BMW eDrive va debuta în modelele Neue Klasse.

Noul sistem este mai ușor, mai compact și mai eficient din punct de vedere al costurilor cu peste 40% față de versiunea eDrive utilizată astăzi. Consumul său de energie este preconizat să fie cu până la 25% mai mic decât versiunea actuală.

Neue Klasse reprezintă cea mai mare investiție din istoria BMW. Arhitectura electrică este concepută pentru a acoperi întreaga gamă a producătorului auto.

Tehnologia Neue Klasse va susține șase modele până la sfârșitul acestui deceniu. În 2026, BMW va începe producția unui sedan de dimensiunile modelului Seria 3 la uzina din München. Ulterior, producția va începe și în Mexic și China.

Un sedan coupe numit iX4 este de asemenea așteptat în 2026, iar o variantă break este programată pentru 2027. Al șaselea model este un SUV compact, care se așteaptă să înlocuiască iX1.

Odată cu sosirea Neue Klasse, se așteaptă ca BMW să introducă o nouă nomenclatură pentru a evita confuziile în rândul clienților în timpul tranziției către era electrică.

Comentarii (1)

  • cred ca o sa-l cam doara pe musk, mai ales ca el nu are nimic pe 800V momentan.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru