BMW va prezenta versiunea de performanță iX M60 în cadrul CES Las Vegas

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german a anunțat că va lansa o versiune de performanță a crossover-ului electric iX. Mașina va purta numele de M60 și va fi dezvăluită în cadrul CES (Consumer Electronics Show) în 2022.

Cu ocazia evenimentului anual CES (Consumer Electronics Show), BMW va dezvălui o versiune de performanță a lui iX, numit M60. Această mașină va fi primul crossover electric de serie dezvoltat de către divizia de performanță BMW M.

Din primele informații oferite, propulsorul electric va dezvolta peste 600 de cai putere și va fi cel mai puternic din gama iX. Deocamdată, cea mai puternică versiune a crossover-ului electric dezvoltă 516 cai putere. Nu există date cu privire la viteza de top și capacitatea bateriei, dar se pare că noul M60 va putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4 secunde. Caroseria lui iX M60 va avea un design mai agresiv, cu câteva elemente de design împrumutate de la modelul electric de performanță i4 M50.

Pe lângă dezvăluirea noului model iX M60, BMW a anunțat că va prezenta și câteva tehnologii noi în cadrul aceluiași eveniment. Mai exact, constructorul german va introduce o tehnologie prin care șoferul va putea schimba culoarea mașinii sale printr-o simplă apăsare a unui buton.

De asemenea, marca bavareză va prezenta și un sistem multimedia care să ofere senzația unei săli de cinema.

Nu se știe exact despre ce tehnologie este vorba, însă, se pare că ecranul curbat regăsit pe câteva mașini BMW va fi transformat într-un ecran de dimensiuni foarte mari. Este posibil, conform informațiilor oferite, ca viitoarele modele BMW să aibă un ecran central de 14.9 inch pentru sistemul multimedia și un ecran de 12.3 inch pentru instrumentele de bord.

CES va avea loc în perioada 5-8 ianuarie 2022, în Las Vegas. Pe lângă prezentarea noului BMW iX M60 și a noilor tehnologii, publicul va mai asista și la dezvăluirea unei versiuni complet electrice a camionetei Chevrolet Silverado, mașină destinată pieței americane.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru