BMW X5 ar putea primi o nouă generație în 2018: SUV va utiliza platforma lui Seria 7 și va avea motoare noi

de Daniel Popescu
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X5 ar putea primi o nouă generație în vara anului viitor, despre care se vehiculează că va utiliza platforma CLAR pe care este dezvoltat și Seria 7, pe lângă apariția unor motoare noi.

Cea mai nouă generație BMW X5 a debutat în 2014 (foto), astfel că în mod natural SUV-ul ar trebui să primească în curând un facelift.

Cu toate acestea, o serie de informații dezvăluite de publicația BMWBlog arată că X5 va "sări" peste facelift și va primi în vara anului 2018 o generație nouă, care va fi disponibilă pe piață începând din toamna aceluiași an.

Aparent, decizia a fost luată ca urmare a faptului că noul BMW X5 va utiliza noua platformă modulară CLAR, aceeași folosită și în cazul noii generații BMW Seria 7. Noua platformă va permite utilizarea unor componente mai ușoare, astfel că este de așteptat ca noul BMW X5 să aibă o masă proprie mai mică decât cele 2.122 de kilograme ale generației actuale.

Concomitent cu noua platformă, BMW X5 ar urma să folosească și o gamă nouă de motorizări, însă pentru moment nu există informații concrete pe marginea acestui subiect. Noul BMW X5 a fost deja surprins în cadrul unor teste camuflate, care au evidențiat și câteva modificări de design la nivelul părții frontale, cum ar fi blocurile optice sau grila.

Informațiile despre noua generație vin la numai o lună după apariția unei ediții speciale pentru X5.

Astfel, BMW X5 Special Edition combină pachetul M Sport cu piele Dakota și scaune față încălzite la interor. De asemenea, poți opta fără niciun cost suplimentar pentru tapițerie din piele neagră inscripționată cu logo-ul M, iar ediția specială vine și cu un Multifuncțional Instrument Display disponibil pe toate versiunile, cu excepția lui xDrive40e iPerformance.

Via Motor1, BMW Blog

Comentarii (3)

  • X5 va primi o generatie noua anul viitor, actuala generatie va avea o viata de doar patru ani, pentru ca de fapt este pe platforma modificata a fostului model, fix cum a facut VW cu Golf 6.
    7 1
  • Dan, bună observaţie. Dar să vedem...
    2 0
  • Adrian C
    Primeste sigur !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru