Britanicii aprobă testarea pe drumurile publice a maşinilor autonome

de Sebastian Toma
Miercuri, 11.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor din Regatul Unit a aprobat testarea vehiculelor autonome pe drumurile publice începând cu vara anului curent.

Esential 4 oraşe din Regatul Unit vor derula teste cu maşini autonome începând cu vara anului curent.
Regatul Unit le-a acordat producătorilor de automobile permisiunea de a testa vehiculele autonome pe drumurile publice. Britanicii vor să încurajeze dezvoltarea tehnologiei şi investiţiile în industria auto, aceasta din urmă cunoscând dublarea volumelor de producţie şi vânzări în ultimul deceniu. Englezii vor investi 19 milioane de lire sterline în patru oraşe pentru a permite dezvoltarea în condiţii reale a acestei tehnologii, aşteptate să reducă dramatic numărul deceselor şi rănirilor cauzate de accidentele rutiere din întreaga lume. Autorităţile au avut o singură condiţie: vehiculele autonome care vor fi testate pe drumurile publice trebuie să aibă în permanenţă un şofer în faţa volanului, capabil să preia controlul în orice moment.

Şeful Daimler: "Google poate să facă valuri în industria auto, dar nu este un concurent real"

Aprobarea a venit de la Ministerul Transporturilor din Marea Britanie, care a realizat o analiză a legislaţiei în urmă căruia a decretat că nu există nicio piedică legală pentru tehnologia pe care vor să o testeze producătorii de automobile pe drumurile publice. Legislatorii lucrează deja la un cod de practici pentru maşinile fără şofer, care va fi publicat în primăvara anului curent. În baza acestui cod de practici vor fi derulate testele pe drumurile publice cu maşini autonome începând cu vara anului curent.

Nissan anunţă o colaborare pe cinci ani cu NASA pentru dezvoltarea de maşini autonome

Urmareste Automarket
Britanicii estimează că maşinile fără şofer vor fi populare în termen de zece ani, când industria acestora va avea încasări importante.
Producătorii din segmentul premium au fost primii care au abordat această tehnologie în diferite forme, dar gigantul software Google şi-a făcut o apariţie surpriză în domeniu cu un prototip al unui vehicul autonom care nu are nicio comandă convenţională de conducere.

Audi pregăteşte un A8 capabil să se conducă singur la viteze de până la 60 km/h

Via AutomotiveNews (înreg.) | Gov.uk

Comentarii (1)

  • No ce aveti acum cu Twitterele bagate in articol, fara nici un sens?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru