Britanicii lucrează la un hypercar cu 1.100 de cai putere, alimentat cu hidrogen

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie britanică a anunțat că va lansa un hypercar cu sistem de propulsie alimentat cu hidrogen. Denumit Apricale, acesta ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare.

În timp ce majoritatea producătorilor de automobile îmbrățișează electrificarea, mai sunt unele companii care pariază pe sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen.

Viritech, o companie britanică, tocmai a anunțat că lucrează la un hypercar alimentat cu hidrogen, care ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare. Numele său este Apricale și când va fi lansat pe piață ar urma să coste aproximativ 1.5 milioane de lire sterline.

Britanicii o construiesc pentru a arăta avantajele unui vehicul alimentat cu hidrogen (comparativ cu unul electric) și au anunțat că intenționează să ofere tehnologia din spatele lui Apricale și altor producători de automobile.

Nu au oferit prea multe detalii despre specificațiile tehnice ale acestui hypercar, dar au precizat totuși că versiunea de producție ar urma să ofere 1.100 de cai putere.

În ceea ce privește rezervoarele de hidrogen, acestea au fost încorporate în șasiu pentru a reduce masa proprie a mașinii și costurile.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru