Un supercar anonim, performanțe impresionante: Viritech Apricale este un hypercar pe hidrogen cu 1.088 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Viritech a prezentat versiunea de producție a hypercar-ului, alimentat cu hidrogen, Apricale. Acesta oferă 1.088 de cai putere.

Viritech este o companie britanică specializată în sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen. Co-fondatorul este Matt Faulks, un fost inginer din Formula 1.

În 2021, compania a publicat imagini cu un hypercar, denumit Apricale. Acum, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, Viritech a prezentat lumii întregi versiunea de producție care va fi replicată în doar 25 de exemplare.

În tot acest timp, Apricale a suferit câteva modificări. Partea frontală este nouă și este evidențiată de o pereche de faruri LED cu design agresiv și prize de aer generoase. În spate avem stopuri LED, un eleron integrat și difuzor de aer supradimensionat.

Dacă îți mai amintești, designul este semnat de celebra casă Pininfarina.

Ca dimensiuni, hypercar-ul măsoară 4.550 milimetri în lungime, 1.900 milimetri lățime, iar 1.150 de milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii. Greutatea este mai mică de 1.000 kilograme.

Rezervoarele de hidrogen sunt o componentă structurală a șasiului de tip monococă.

Cu rezervoarele pline, adică 5.4 kilograme de hidrogen, Apricale ar trebui să poată acoperi până la 560 de kilometri.

Cele două motoare electrice, cu care este echipat, dezvoltă în total 1.088 de cai putere și 1.000 Nm cuplu. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în circa 2.5 secunde, iar viteza maximă depăsește 322 km/h.

Producția este programată să debuteze în 2023, iar primele exemplare vor fi livrate la începutul lui 2024.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru