Bryan Bouffier a câştigat Turul Corsicii, Kubica a abandonat din nou

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bryan Bouffier a câştigat Turul Corsicii după ce a profitat de abandonul suferit de Robert Kubica la scurt timp după ce devenise lider.

Esential 4 lideri a avut Turul Corsicii inainte ca Bouffier sa-si adjudece victoria
Nu mai puţin de patru piloţi au luptat pentru victorie în Turul Corsicii, a patra etapă a sezonului 2013 din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Prima zi a competiţiei a fost dominată de Craig Breen, însă o greşeală de pilotaj l-a forţat pe pilotul Sainteloc Peugeot să coboare în pluton, cedându-i poziţia de lider lui Robert Kubica în PS 4.

Fostul pilot de Formula 1 nu s-a putut însă bucura de prima poziţie în clasament, întrucât cu numai patru kilometri înainte de finalul PS 5 a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de alimentare cu combustibil a lui Citroen DS3 RRC.

Astfel, Bouffier a devenit lider şi, chiar dacă i-a cedat temporar prima poziţie lui Jan Kopecky, a revenit puternic în ultima zi şi a câştigat raliul cu un avans de aproape 40 de secunde în faţa acestuia.

Locul trei i-a revenit lui Stephane Sarrazin, în timp ce Breen a terminat pe patru în faţa lui Francois Delecour, campionul naţional de raliuri.

PUNCTE IMPORTANTE PENTRU NAPOCA RALLY ACADEMY

Pentru noi era important să adunăm puncte aici, deoarece duelul cu cei de la Renault Sport Technologies este extrem de dificil pe asfalt.

Marco Tempestini
Napoca Rally Academy
România a fost reprezentată în Turul Corsicii de două echipaje ale Napoca Rally Academy, care au participat la clasa Production Cup. Marco Tempestini a obţinut în final locul patru în această clasă, în timp ce Bogdan Marişca a finalizat etapa pe locul şapte, la prima apariţie într-un raliu international după aproximativ nouă ani. În urma acestor rezultate, Napoca Rally Academy rămâne pe primul loc în clasamentul constructorilor din Production Cup în fata rivalilor de la Renault Sport Technologies.

"Pentru noi era important să adunăm puncte aici, deoarece duelul cu cei de la Renault Sport Technologies este extrem de dificil pe asfalt.

În final, cu puţin noroc, am reuşit să adunăm mai multe puncte decât rivalii noştri şi ne-am consolidat poziţia de lideri", a precizat Tempestini.

TURUL CORSICII - CLASAMENT GENERAL

 1. Bryan Bouffier        Delta Peugeot        2h41m58.2s
 2. Jan Kopecky           Skoda                + 39.8s
 3. Stephane Sarrazin     First Mini           + 1m37.6s
 4. Craig Breen           Sainteloc Peugeot    + 1m40.8s
 5. Francois Delecour     Kronos Peugeot       + 3m25.0s
 6. Julien Maurin         Ford                 + 3m37.6s
 7. Andreas Aigner        Stohl Subaru         + 7m53.9s
 8. Jean-Mathieu Leandri  Sainteloc Peugeot    + 8m47.8s
 9. Germain Bonnefis      Renault              + 9m16.8s
10. Jean Michel Raoux     Delta Peugeot        + 13m54.3s

Comentarii (1)

  • campionul national pe locul 5 intr-o companie selecta! bravo! avem valoare!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru