Bugatti a asamblat exemplarul Chiron cu numărul 300. Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a asamblat exemplarul Chiron cu numărul 300 la uzina din Molsheim. Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport, al cărui producție este limitată la doar 60 de unități.

Bugatti a lansat modelul Chiron în 2016, ca succesor pentru celebrul Veyron. Producția, limitată la 500 de exemplare în total, a debutat în același an la uzina din Molsheim.

Acum, producătorul francez ne anunță că Chiron-ul cu numărul 300 a părăsit linia de asamblare și a pornit către viitorul său proprietar. Unul misterios, dar care l-a personalizat până în cel mai mic detaliu, după cum susțin francezii.

Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport (la rândul său cu o producție limitată la 60 de exemplare) finisat în nuanța exterioară Nocturne. Pentru contrast avem câteva elemente în Gri Carbon, Gun Powder și logo-ul Bugatti în culoarea Gris Rafale.

Habitaclul este îmbrăcat în piele și Alcantara neagră (Beluga Black mai exact), iar pe tetiere a fost brodat celebrul elefant dansator, ca un omagiu adus fratelui mai mic al lui Ettore Bugatti, Rembrandt. Clientul a optat și pentru plafonul panoramic Sky View.

Fiind un Chiron Pur Sport, mașina este echipată cu motorul W16 quad-turbo de 8.0 litri care dezvoltă 1.500 de cai putere și 1.600 Nm cuplu.

Aerodinamica a fost îmbunătățită, iar transmisia cu rapoarte mai scurte asigură o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 2.3 secunde.

Acul ajunge la 200 de km/h în 5.5 secunde și la 300 de km/h în 12 secunde.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru