Bugatti a livrat primul exemplar Chiron Pur Sport. Prețul pornește de la 3 milioane de euro

de Florin Ardeleanu
Miercuri, 20.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a livrat primul Chiron Pur Sport unui client din Statele Unite ale Americii. Producția acestui model special este limitată la doar 60 de exemplare.

Constructorul din Molsheim a lansat Chiron Pur Sport anul trecut, la începutul lunii martie. Asamblarea unei mașini atât de speciale durează, astfel că primul exemplar a fost livrat de-abia acum, prin intermediul reprezentanței Bugatti din Greenwich, SUA.

Proprietarul a optat pentru o nuanță exterioară Quartz White, care se combină în partea inferioară a caroseriei cu fibră de carbon expusă. Plafonul, grila frontală și oglinzile exterioare sunt confecționate din același material cu finisaj lucios.

Interiorul este la fel de special ca exteriorul. Regăsim aici piele roșie, ornamente din carbon și plafonul Sky View, o dotare care costă circa 65.000 de dolari.

Bugatti Chiron Pur Sport este echipat cu același motor W16 de 8.0 litri care dezvoltă 1.500 CP si 1.600 Nm cuplu. Printre particularitățile acestui model se numără aripa spate fixă, jantele de tip "Aero Blades" și faptul că masa proprie a scăzut cu 50 de kilograme.

Transmisia a fost recalibrată astfel că accelerația de la 0 la 100 de km/h este realizată în doar 2.3 secunde.

Acul vitezometrului ajunge de la 0 la 300 de km/h în mai puțin de 12 secunde.

Producția noului Bugatti Chiron Pur Sport este limitată la 60 de exemplare. Prețul fiecăruia pornește de la 3 milioane de euro.

via Bugatti

Comentarii (7)

  • Adrian
    Cum adica porneste de la 3 milioane? Adica iti poti lua un Bugatti chel? Ce ma-sa de optionale mai poti avea la 3 milioane?
    15 1
  • LEXMARK
    @Adrian
    E un VW undercover, asteapta-te la orice...
    9 4
  • Viitor pilot
    Mai era o stire pe aici ca si Peugeot pregateste viitoarele modele sport. Stirea aia si cu asta ma umplu de incredere in viitor.
    3 1
  • @Adrian
    Pai tot in State s-a livrat un alt Bugatti de 5 milioane, iar 1 million a fost doar vopseaua.
    9 1
  • Johnny
    Cum altfel sa- si cheltuie si superbogatii banii? Eu le- as cere un milion doar pe vopseaua mata si 1,5 daca- i metalizata
    2 1
  • Sa le dea Dumnezeu sanatate si Maicuta Domnului! LA MAI MARE!!!!
    1 1
  • mircea badea
    mda, asta e mai de circuit. dar daca nu e in culoare de-aia gri inchis sport nu-mi iau.

    astept liniute cu el la mine pe yacht, cine vrea.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru