Bugatti are motive de sărbătoare: a produs 100 de exemplare Chiron

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti desface șampania. Constructorul din Molsheim anunță că a produs 100 de unități Chiron din cele 500 programate. Exemplarul cu numărul 100 a fost comandat de un client din Orientul Mijlociu, iar prețul plătit se apropie de 2.85 de milioane de euro.

Bugatti Chiron a fost lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva în 2016. Modelul constructorului din Molsheim a intrat în fabricație la finalul lui 2016, iar astăzi, oficialii Bugatti anunță că au fost produse 100 de unități Chiron.

Exemplarul cu numărul 100 va merge în Orientul Mijlociu și a fost vopsit în nuanța mată "Dark Blue Carbon" (o premieră pentru Chiron). Pentru un plus de contrast, o serie de accesorii de caroserie au fost vopsite în "Italian Red", iar jantele au primit nuanța "Mink Black". Bugatti nu a publicat imagini cu interiorul, însă oficialii constructorului au spus că viitorul posesor din Orientul Mijlociu a optat pentru "un habitaclu în care roșul este culoarea principală". Prețul plătit pentru acest exemplar este de "circa 2.85 de milioane de euro".

"Exemplarul Chiron cu numărul 100 este unul atrăgător. În aceeași măsură văd o mașină dinamică și elegantă", a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Bugatti Chiron are un motor de 8.0 litri cvadri-turbo care produce 1.500 de cai putere și 1.600 Nm.

Resursele sunt transmise celor patru roți prin intermediul unei cutii de viteze cu șapte trepte. Producția lui Chiron va fi limitată la 500 de unități, iar în 2017, anul în care au debutat livrările, 70 de exemplare au ajuns în garajele clienților.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru