BYD Seagull va ajunge în Europa din 2025. Rival direct pentru Dacia Spring

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BYD a confirmat oficial că modelul său electric de oraș Seagull va ajunge în Europa anul viitor. Pentru asta, BYD va lansa o nouă generație a modelului.

În cadrul Salonului Auto de la Beijing, compania chineză BYD a anunțat că va vinde modelul său electric de oraș Seagull și în Europa. Pentru asta, BYD va lansa o nouă generație a modelului care urmează să aterizeze pe Bătrânul Continent în 2025.

Noul BYD Seagull pentru Europa va avea un design nou față de actualul model vândut în China și va include mai multe sisteme de siguranță pentru a putea face față la testele Euro NCAP. De altfel, oficialii mărcii doresc ca viitorul Seagull de specificație europeană să obțină 3 sau 4 stele la aceste teste, fără ca prețul să fie mărit considerabil.

Mai multe detalii despre viitorul Seagull nu au fost anunțate. Este posibil ca viitorul model să fie produs în Ungaria, având în vedere că BYD va construi o uzină în această țară. Totuși, constructorul chinez ia în calcul să mai înființeze încă o uzină în Europa. Pe lista scurtă a țărilor în care a doua uzină BYD din Europa va fi construită se află Germania, Franța, Italia și Spania.

via BYD

Comentarii (1)

  • George Simion
    daca iese AUR vine in romania!

    o sa scoata de pe piata multe modele, nu doar dacia.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru