Cadillac Escalade - noua generaţie ajunge în Europa la sfârşitul lui 2014

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General plănuieşte să tenteze publicul european şi cu produse premium. Printre tentaţii se va număra şi noul Cadillac Escalade, ajuns deja la a patra generaţie.

La începutul acestei săptămâni, în cadul unui eveniment fastuos desfăşurat la New York, Cadillac a dezvăluit cea de-a patra generaţie a modelului Escalade. SUV-ul, unul dintre cele mai populare produse ale constructorului american, va ajunge şi în Europa, acolo unde şi-a creat o reputaţie printre oamenii de afaceri care preţuiesc maşinile mari americane, propulsate de motoare generoase.

Noua generaţie va fi vândută de părintele General Motors pe principalele pieţe europene, acolo unde clienţii deţin putere financiară. Data lansării este fixată pentru sfârşitul lui 2014, de comercializarea sa urmând să se preocupe doar anumiţi dealeri, specializaţi în brandul de lux.

Esential 131.150 de euro costă vechea generaţie a modelului Cadillac Escalade pe piaţa din Olanda, în versiunea de bază.
420 de cia putere livrează motorul V8 de 6.2 litri al noii generaţii Cadillac Escalade.
Problema americanilor va fi însă, ca şi în cazul actualei generaţii, preţul de comercializare în Europa.
Actualul model, în versiunea de bază, pleacă de la 78.500 de euro în ţări ca Germania şi Franţa, în vreme ce în ţări cu taxe mari precum Olanda, preţul său de pornire poate ajunge la valori astornomice de 131.150 de euro.

În Statele Unite, noua generaţie va avea un preţ cuprins între 63.060 şi 87.670 de dolari, echivalentul a 46.400 şi 64.500 de euro. Bineînţeles, aceste preţuri nu se vor traduce la fel şi pe Bătrânul Continent, unde motorizările americane vor fi taxate mai aspru din cauza capacităţii lor generoase şi a emisiilor mari de CO2.

Versiunile vândute în Europa vor păstra aceleaşi dimensiuni şi aceleaşi motoare pe benzină, inclusiv V8-ul de 6.2 litri şi 420 de cai putere.

via carscoop

Comentarii (25)

  • Pe carscoops.com scrie ca preturile la o verisune de top Platinum vor ajunge pana la 226.300 dolari sau 166.526 euro. Avem atatea exemple ca aceleasi masini vandute in State sunt mult mai scumpe in Europa. Se adauga comisioanele de livrare si taxa americanilor.
    18 3
  • escalade
    cam tarziu, pana atunci se schimba toate ghenele de gunoi din Europa
    5 5
  • Deci sa inteleg ca la 70 k euro vei putea avea un Escalade super dotat. :D.......suna bine :D
    7 6
  • "super dotat" la 166.000 euro.
    12 6
  • @@deci, posibil si asta, insa dupa stire ar fi sa zicem 64 k euro + sa zicem cu ceva optiuni ar ajunge pe la 70 k euro :D
    4 2
  • Sursa carscoop.com : "the top trim Platinum model retails for a ridiculous €166,526 or US$226,300."
    11 5
  • @ @deci

    Noua generatie Escalade va costa in sua intre 63.060 şi 87.670 de dolari.In Europa pretul va fi ceva mai mare,dar sigur nu va ajunge la 166.000 euro.

    Cine dispune de bani si vrea un suv diferit de hoardele europene va alege Escalade.
    10 10
  • PS: sa te vad cum o parchezi si cum intri in oras pe strazi inguste... sa nu plangi a neputinta si sa-mi ceri ajutorul !
    15 9
  • Ce pot spune, mai nimic cand vad agramati care se baga peste opinia si alegerile altuia.

    @@deci, ce te doare pe tine ca vrea omul sa-si cumpere un Escalade ? Cumva vroiai sa-i bagi tu pe gat un X5 sau esti frustrat ca nu doreste masini germane ? Pai parcheaza un GL sau un Q7 pe stradute inguste, ca nu-i mai mic decat un Escalade.
    11 20
  • @Vianu
    Nu cred ca realizezi proportiile...mai pune si un lastun deasupra unui Q7 si-ti da masa totata a unui Escalade. Audi Q7 are 1.74 inaltime. Escalade are 1.92 inaltime si 5 metri si 15cm lungime in varianta standard, respectiv 5.70 metri in varinta de sasiu alungita.
    18 4
  • trebuie sa ma inregistrez cu marca "vianu", deja vad ca nick-ul e imprumutat de tot felul de ghertoi.

    deci pentru muta de la 14:08 semneaza-te cu "am doua oo mari vreau escalade"

    on-topic: masina nu-mi spune nimic, ar fi o prezenta impunatoare pe soselele din Europa si ar intoarce capete. In SUA ...va avea concurenti destui
    9 5
  • @vianu, tu semneaza-te si logheaza-te cum vrei. Eu sunt Vianu cu ''V'' de TIPAR. Pe cand tu , cu ''v'' MIC. Deci stai linistit Gogule, ca nu-i cum crezi tu. M-ai numit degeaba ghertoi.
    Stii cum se spune : ghertoi e cine se simte......restul e CANCAN......
    3 6
  • Nu imi imprumuta preudonimul, eu sunt vianu cu ''v'' mic si cu asta basta. Scuza-ma ca-ti spun, dar nu eu te-am facut ghertoi. Eu nu nasc , asa ca, nu-i vina mea ca nu vezi padurea din cauza pomilor.
    0 4
  • Mai omule eu scriu cu ''V'' mare iar tu cu ''v'' mic , ce-i asa greu ?
    1 3
  • In primul rand nu mutativa naibii cearta pentru username altundeva si nu mai poluati sectiunea de comentarii. In al doilea rand nu mai fiti cretini si va luati dupa toate prostiile scrise pe Carscoops. Pana GM nu zice ca Escalade Platinum va costa 160.000 de dolari eu nu cred asa aberatie. In al treilea rand nu vad cum naiba ar fi asa greu sa conduci un Escalade in oras cand orasele is pline de dube full-size mai mari ca Escalade si totusi se descurca lumea.
    6 1
  • Masina asta are, asa, un aer de "who the fuck is Q7?"

    Unii spun ca schitele de design au fost desenate cu un amestec de cerneala si testosteron. ;)

    PS: vianu si Vianu, parca sunteti twixu stang si twixu drept. :))
    10 3
  • Interiorul este reusit, luxos, ceea ce trebuie, exteriorul la fel, dar dc americanii nu fac o treaba perfecta pana la capat, ce-i cu ditamai schimbatorul? Dc sa strice o imagine aproape perfecta a interiorului? E ca si cum intr-o casa luxoasa ai avea o clanta uriasa sub forma de ranga la usa de la intrare.
    3 7
  • URATA CU SPUME !!!!!!!!!!
    5 8
  • Simpatic acest ... autobus :))
    Nu zic ca-i frumos si nici urat, pentru ca ar fi o opinie subiectiva
    Insa cu siguranta pot zice ca nu-mi place cum arata
    3 7
  • Valentin-Ghionescu
    BMW-urilor le vor sari piulitzele cand va trce mastodontul acesta pe langa ele.


























































































































































































































































































































































































    BV Cady!
    6 5
  • @Valentin
    Acest autobuz de 3 tone va trece pe langa un Bmw doar cand acesta e parcat, pana atunci atentie la curbe, sa nu sara balustradele.
    2 7
  • AndreiRN
    Motoarele vor merge si cu E85 dar daca mergeau si cu LP sau mototina ar fi fost si mai competitiv.
    5 3
  • inexorabil
    Bineinteles ca va avea preturi exorbitante in Europa cea isterizata de frenezia "eco", mai ales Occidentul crapand de grija mediului (al sau, ca doar supraproductia sa industriala expirata trebuie livrata pubelei de gunoi din Est, care o adopta ca "noua", cu etichete & specificatii adecvate).
    Apropo, si un Mercedes ML 5.5 V8 biturbo polueaza, chiar daca emite cu vreo 60 g / km mai putin dioxid de carbon. Macar Vortec-ul american traieste mai mult...
    3 2
  • @inexorabil iti supun documentarii acest link

    http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_emission_standards
    http://www.ene.gov.on.ca/stdprodconsume/groups/lr/@ene/@resources/documents/resource/stdprod_097733.pdf

    "isteria" eco este litera de lege (NECOMENTATA) in SUA.

    pentru un iubitor de SAAB observ o debarcare cu catel si purcel pe tarmul american. "Tradare! Tradare! Dar sa o stim si noi."
    1 4
  • AndreiRN
    Si totusi daca vrei sa te educi vei afla ca masinile cu cel mai mare consum sunt facute in ....... Europa.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru