Cadillac Escalade a ajuns la a patra generaţie

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 08.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a prezentat o nouă generaţie a SUV-ului premium full-size Cadillac Escalade. Este un model dedicat pieţei nord-americane, dar nu este exclus să îl vedem importat neoficial şi în Europa.

Urmareste Automarket
Cadillac Escalade, SUV-ul full-size preferat de americani a ajuns la a patra generaţie. A fost lansată ieri, după ce primele imagini au ajuns pe internet fără voia constructorului. Noul SUV va intra în producţie în primăvara anului viitor şi aduce un nou design marcat de grila radiatorului mult mai proeminentă şi noile faruri LED

Caroseria adoptă linii sculptate, inserţii cromate şi jante de 20 de inch în echiparea standard, sau 22 inch ca echipare opţională.

Mai multe schimbări au fost operate interiorului unde Cadillac a ales să folosească materiale de o calitate mai bună şi un design mai modern. Planşa de bord este dominată de un display digital de 12.3 inch, iar inserţiile din lemn sunt chiar din lemn adevărat şi nu plastic. Cei care vor alge noul Escalde se vor putea bucura şi de scaunele faţă încălzite şi ventilate. Nici pasagerii nu sunt uitaţi, rândul doi de scaune fiind şi el încălzit. Pentru ca aceştia să nu se plictisească, se poate comanda un sistem Bluray/DVD cu monitor de nouă inch.

La capitolul putere, Cadillac nu se dezminte şi a ales un motor V8 EcoTec3 de 6.2 litri ce dezvoltă 420 CP şi 623 Nm. Acest propulsor transmite puterea către puntea spate, sau opţional către toate cele patru roţi, prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şase trepte.

Via worldcarfans

Comentarii (25)

  • Beretta
    Impozant si luxos,e destul de reusit noul model.Sunt sigur ca vanzarile vor exploda si se va bucura de mare succes pe piata americana.
    16 19
  • Jante de 20" standard, 22" optional? Mda, tipic american!
    E buna pentru America de Nord, nu si pentru Europa. Americanii au distante lungi de parcurs. Noi europenii suntem insa mai inghesuiti, avem distante mai mici intre orase, asadar spatiul e excedentar. Pe langa american, Nissan Pathfinder sau Touareg par niste "compacte". Sa recapitulam: 3 tone, propulsie spate standard, jante 20"-22", 6.2 litri/420 cp... mda, deci n-o sa-l vedem in Europa.
    Eu personal daca tot merg XXL,mi-as lua un offroader veritabil, gen Nissan Patrol, ultima generatie; macar stiu ca face ceva si ma duce oriunde. Mi-ar fi UTIL.
    34 9
  • Pentru cei care sfideaza criza! :)
    13 3
  • @mda
    De la prima propozitie era clar ca nu esti clientul tinta pentru cei de la Cadillac. E facuta special pentru americani. Ca mai apar si prin Europa... sunt oameni si oameni....
    12 12
  • Tocmai asta e ca nu cred ca vor fi suficienti oameni interesati cat sa renteze sa-l aduca in Europa. Megalomania are alte forme in Europa si nu se numeste "Cadillac" .
    17 4
  • @mda

    Jante de 20'' au si suv-urile germane,sau tu arunci cu noroi doar in ce/cine nu iti convine tie?
    Imi place noul Escalade,si-au facut bine temele cei de la Cadillac.
    12 16
  • Build with pride! Restul sunt vorbe!
    8 12
  • 20" standard? Numeste-mi un singur suv normal , in afara de m-uri, amg-uri si alte sf-uri
    15 3
  • Super masina. Imi place mult. Asta e Range Rover-ul (vesiunea mare) al americanilor. Masina este foarte potrivita si ii sta bine pe soselele din America. A evoluat mult din cate vad...arata mia bine, este mai performanta si cred ca a crescut si calitatea finisajelor.
    Va dati seama ce senzatie este in el toamna tarzie cand pica frunza :) din Denver traversand Colorado - Utah - Nevada si oprire in Las Vegas ? Hm....asta cred ca era visul american pt. mine. Dar cum nu sunt american, traiesc visul romanesc :)) si anume sa conduc Macan-ul lu tata cand o sa il cumpere de acasa din VL pe Transalpina si sa ma intorc pe Transfagarasan :). Si poate un drum forestier usor (stiu eu unul frumos ce leaga Azuga de Predeal prin padurea din spate si se iese in Timisul de Sus tot prin padure :)
    ps. Pretul cand il anunta ? Cred ca sare de 90 de mii...
    9 9
  • @ @unu

    La m-uri,amg-uri,etc,ma refeream,pt tine acestea sunt sf-uri? Tu te asteptai ca un mastodont ca Escalade sa aiba jante pe 18'' ?
    4 5
  • mama ce tanc frate.....
    are o prezenta malefica modelu asta
    10 4
  • @mda
    Nissan Patrol ultima generatie nu mai are nici o treaba cu off-road, este o masina premium pentru tarile unde oamenii au bani
    5 12
  • AndreiRN
    Daca ar oferi si o varianta cu GPL si una cu diesel chiar ca ar sparge piata internationala.
    Stiu ca toate pot merge si pe etanol.
    Costul la benzina este in scadere.
    3 9
  • Macar unii mai au mandrie. Iar unii mai au doar vorbe. Ai nostrii ca brazii, cu mucii pe piept.
    3 2
  • ORIBIL !!!
    8 2
  • Spune-le asta rusilor fara infrastructura si arabilor ce au nevoie sa sara de pe-o duna de nisip, pe alta!
    18 2
  • http://www.youtube.com/watch?v=FNfM7S9cyM0

    http://www.youtube.com/watch?v=MiyG2NtqWPA
    12 1
  • cată manivela de schimbator i-au pus! ;)
    7 1
  • AndreiRN
    Nissan face mai multa reclama decat au calitate sub tabla.
    La fiabilitate eu banuiesc ca intentionat taie colturile.
    Oricum este o aberatie sa-i compari cu aceasta masina.
    6 12
  • @AndreiRN
    Bai pacaliciule, o aberatie esti tu pe site-ul asta! Cu o mana lucrezi la Tesla, cu o mana scrii, asa-i?
    12 5
  • Cum poti pune in anul 2013(spre sfarsit) un astfel de schimbator de viteze/ Stiu ca americanii sunt l imitati si nu pot conduce masini cu schimbator manual sau ,,joystik'' ca la cele recente, dar chestia aia, efectiv infipta sub volan e.....peste asteptari. Seamana cu un bat de la sky , rupt si infipt in graba pana la service, in lipsa de altceva. In rest, sincer, belea masina.
    4 2
  • AndreiRN
    Bai, ....... creatura fara de nume.
    Pai eu nu lucrez ci stau pe scaun si ma joc la computer in timpul serviciului.
    Mai semnez si eu cate o hartie din cand in cand si raspund la tel dar de munca nici chip.
    Munca reala o fac acasa.
    Kiss.

    PS. Tesla o sa apara in "Black Chrome" curand.
    5 5
  • inexorabil
    Desi nu agreez SUV-urile in general, trebuie sa recunosc ca Escalade imi "sare in ochi" pe strada de fiecare data, cu toata aparitia lui meteorica prin rromanika...Spatiu, rafinament, confort, putere, rapiditate, elocventa, personalitate --- calitati & atuuri care isi dau intalnire in aceeasi capodopera. Singura problema ar fi siguranta mai slaba (straniu cum alt SUV de la RIGM, Buick Enclave, sta mai bine la acest capitol esential: 5 stele NHTSA). Oricum, nu ma astept sa calce prea multi romanasi pragul lui DOM Automobile (Baneasa), macar pentru o analiza de aproape, daca nu un drive-test...
    1 1
  • Andrei
    Totul poate fi rezumat la 3 cuvinte:siguranta,confort,spatiu.
    0 0
  • European car 2022
    BMW
    Maserati
    Gaz
    Iveco
    Opel
    Land Rover
    Peugeot
    Aston Martin
    Rolls Royce
    Tesla
    McLaren
    Chrysler
    Cadillac
    Lamborghini
    Dodge
    Lincoln
    Bugatti
    Volkswagen
    Jeep
    Pagani
    Lancia
    Mini
    Citroen
    Buick
    Alfa Romeo
    Renault
    Volvo
    Fiat
    Ford
    Mercedes-Benz
    Audi
    Lada
    DS
    Chevrolet
    Bentley
    Smart
    Porsche
    Jaguar
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru