Campanie specială pentru promovarea noului Taycan: primul model electric Porsche a îmbrăcat uniforme celebre în motorsport

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche promovează noul Taycan cu ajutorul unor culori celebre în motorsport. Campania a avut loc în cadrul Amelia Island Concours, iar fanii au putut admira uniformele Pink Pig, Salzburg Design și Brumos Racing.

Porsche este un constructor cu o istorie bogată în motorsport, motiv pentru care nemții nu ezită să folosească această pârghie pentru diverse activități de promovare. Cea mai recentă campanie a fost pusă în practică în cadrul Amelia Island Concours și are în prim-plan modelul electric Porsche Taycan.

Trei exemplare Taycan au fost îmbrăcate în uniforme celebre în motorsport. Pink Pig, Salzburg Design și Brumos Racing sunt cele trei uniforme pe care Porsche le-a pregătit pentru modelul electric.

Culorile Salzburg Design (roșu și alb) au fost admirate pentru prima dată pe modelul 917 KH, primul Porsche care s-a impus în cursa de 24 de ore de la le Mans.

Hans Hermann și Richard Attwood au fost piloții care pe 14 iunie 1970 încheiau pe prima poziție cea mai importantă cursă de anduranță.

Un an mai târziu, fanii curselor de anduranță aveau să admire pentru prima dată uniforma Pink Pig. Prototipul 917/20 a fost cel care a purtat această "haină" și cel care a reușit să fure inimile tuturor în timpul calificărilor pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1971.

Culorile Brumos Racing au făcut istorie în cursa de 24 de ore de la Daytona, iar exemplarul Porsche Carrera RSR cu numărul 59 este cel care a rămas în inimile fanilor producătorului german.

Prima victorie a modelului Brumos Porsche în cursa de anduranță de la Daytona a avut loc în 1973 cu Peter Gregg și Hurley Haywood. Cei doi piloți s-au impus și în ediția din 1975, iar în 1978, Peter Gregg, Rolf Stommelen și Toine Hezemans au câștigat cursa la volanul unui Porsche 935/77. Ultima victorie la Daytona a unui Porsche îmbrăcat în culorile Brumos Racing a avut loc în 2009.

Comentarii (1)

  • Nu le zice nimeni la klauși că unele denumiri sună ca dracu în alte limbi ?
    A, și la lorzi cu bentaygaua lor. Mai bine iese italienii de la Lamborghini cu taurii lor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru