Captur şi Kadjar propulsează Renault pe locul 2 în Europa: francezii au surclasat Ford la vânzări datorită SUV-urilor

de Daniel Popescu
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările bune înregistrate de SUV-urile Captur şi Kadjar au ajutat Renault să depăşească Ford în clasamentul celor mai mari constructori din Europa.

Volkswagen rămâne cel mai mare constructor de pe piaţa europeană după ce a comercializat peste 909.000 de unităţi în primele şapte luni ale anului, însă podiumul a suferit o schimbare majoră: Renault a reuşit să depăşească Ford.

Performanţa a fost posibilă datorită creşterilor majore înregistrate de constructorul francez pe segmentul SUV-urilor. Astfel, chiar dacă Clio rămâne cel mai bine vândut model Renault, cu 171.000 de unităţi, Captur şi Kadjar au consemnat creşteri spectaculoase la aproape 118.000 şi, respectiv, 71.000 de unităţi.

Prin urmare, vânzările Renault pe primele 7 luni au crescut cu 15% la 595.000 de unităţi, în timp ce rivalii de la Ford s-au oprit la 566.000 de unităţi. Datele sunt centralizate din cele 28 de state ale Uniunii Europene plus cele patru ţări din zona EFTA (Islanda, Liechtenstien, Norvegia şi Elveţia).

Cu doi ani în urmă, Renault şi-a propus să ajungă al doilea mare constructor din Europa în 2017, însă dacă va continua în acest ritm îşi va putea îndeplini obiectivul mai devreme. Francezii au motive să fie optimişti, întrucât producţia lui Kadjar este în continuare la cote înalte, în timp ce noul Megane înregistrează de asemenea un număr ridicat de comenzi din partea clienţilor.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • unii constructori, gen Renault, Kia, Hyundai, Mercedes, au facut schimbari majore in gama si au venit cu un design foarte frumos, in plus fata de progrese tehnologice enorme, iar asta se vede in banzari.
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru