Ce-i bun și rivalilor le place: integrala de pe Ford Focus RS va fi coloana vertebrală a viitorului Opel Insignia OPC

de Mircea Meşter
Vineri, 07.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va utiliza pe viitoarea generație a lui Insignia OPC, programată în 2017, sistemul de tracțiune integrală utilizat de Ford pe Focus RS. Acesta este adaptat de compania GKN, care l-a dezvoltat pe modelul Ford.

Noul Ford Focus RS este unul dintre cele mai apreciate modele sport de pe piață, iar acest lucru se datorează mai ales sistemului inteligent de tracțiune integrală de care dispune Hot Hatch-ul construit de divizia europeană a mărcii din State. Disponibil pentru prima dată în versiune cu patru roți motrice, Focus RS reușește să-și pună cei 350 de cai putere pe șosea fără probleme, iar review-urile pozitive ale jurnaliștilor de pe întreg Globul confirmă acest lucru. 

Ei bine, britanicii de la Autocar ne anunță că GKN, compania care a construit sistemul de tracțiune integrală de pe Focus RS, se pregătește să-l adapteze pentru ca acesta să fie montat pe viitoarea generație Insignia OPC, care va fi lansată în cursul anului 2017.

Secretul ținutei de drum excelente care limitează la maximum subvirarea este modului Twinster instalat pe puntea spate și care are grijă de modul în care cuplul este transmis către roți. În sistemul utilizat de Ford, puntea față beneficiază de aportul unui diferențial blocabil electronic clasic care frânează fiecare roată în momentul în care aceasta pierde din aderență.

Conform primelor informații disponibile, viitoarea generație a lui Opel Insignia OPC va beneficia nu doar de aportul tehnic al integralei, ci și de o platformă nouă care va permite scăderi de greutate de până la 200 de kilograme în raport cu actualul model.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Nu e ceva nou intre rivalii americani. Chevy si Ford au dezvoltat in comun cutia automata in 10 trepte care va fi disponibila pe Camaro ZL1 V8 de 6.2 l si 650 cp si pe Ford Raptor in compania motorului EcoBoost V6 de 3.5 l si 450 cp. E considerata una din cele mai performante automate de pe piata.

    In Europa, rivalii Renault si PSA au dezvoltat in comun motoare in trecut.

    Globalizarea sa traiasca!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru