Ce se mai lansează prin SUA: A patra generație Kia K4

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile a prezentat a patra generație a sedanului compact K4 cu ocazia Salonului Auto de la New York. Kia nu a precizat dacă acesta va fi comercializat și pe alte piețe, cum ar fi Europa.

Salonul Auto de la New York se află în plină desfășurare. Kia a ales acest eveniment pentru a prezenta a patra generație a sedanului compact K4, înlocuitorul modelului Forte în SUA.

Potrivit constructorului asiatic, noua Kia K4 a adoptat limbajul de design "Opposites United". Partea din față este dominată de blocurile de lumini cu semnătură verticală, iar mai departe avem stopuri LED, poziționate tot pe verticală. Mânerul portierelor spate a fost integrat în montantul C.

Noul K4 este disponibil și într-o versiune GT Line, care pune accentul mai mult pe sportivitate. Lista include jante de 18 inch, accente negre cu finisaj lucios și, desigur, embleme specifice.

La interior, pasagerii vor regăsi un ansamblu de 30 de inch, care integrează atât instrumentarul de bord digital cât și display-ul central al sistemului multimedia. Acesta din urmă vine, în standard, cu o conexiune Apple CarPlay și Android Auto.

Nivelul de echipare de top propune scaune față încălzite, iar sistemul audio Harman Kardon este inclus pe lista de opționale.

Noua Kia K4 este oferită cu două motorizări, ambele pe benzină: un agregat de 2.0 litri cu 147 CP și transmisie CVT și un propulsor turbo de 1.6 litri care oferă 190 de cai putere.

Acesta din urmă este alăturat unei cutii de viteze automate cu 8 rapoarte.

Sedanul compact va debuta pe piața din SUA în a doua jumătate a anului. Kia nu a precizat dacă acesta va fi disponibil și pe alte piețe.

via Kia

Comentarii (3)

  • Interesant că au optat pentru un aspirat de 2 l cu CVT.
    1 0
  • Arata...insteresant ce sa zic. In poze arata huge si vine cu motor cu doar 147CP?!! Pai ce american care se respecta cumpara nene asa ceva? In tara care se cumpara camionete ca painea calda chiar cumpara cineva sedanuri? Foarte curios ca oamenii astia mai ofera asemenea masini. Un lucru bun cred...
    0 1
  • Nu e asa mare, cam cat e Elantra, dar arata bine, oricum nu e comaprabil cu US, acolo sunt preturi mult mai mici
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru