Cea mai nouă machetă Lego este acest Lamborghini Sian în mărime naturală

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Lego a realizat o machetă în mărime naturală a modelului Lamborghini Sian FKP 37. Au fost folosite peste 400.000 de piese Lego Technic.

În vara anului trecut, Lego și Lamborghini au lansat o machetă la scară 1:8 a supercar-ului Sian. Acum, cele două companii au colaborat din nou, de această dată pentru o machetă în mărime naturală a aceluiași model.

Macheta reflectă îndeaproape designul mașinii din Sant'Agata Bolognese și redă întocmai dimensiunile. Astfel, măsoară 4.980 milimetri lungime, lățimea este de 2.101 milimetri, iar 1.133 milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii. Greutatea este de 2.200 de kilograme.

Cea mai nouă creație Lego a fost realizată din peste 400.000 de piese Lego Technic. O echipă formată din 15 specialiști a petrecut 8.660 de ore pentru a dezvolta și construi această machetă la scară 1:1 a supercar-ului Lamborghini Sian.

Totodată, aceștia au folosit peste 154 de tipuri diferite de elemente Lego Technic, inclusiv 20 create special pentru acest model. Blocurile de lumini sunt funcționale, iar detaliile interioare au fost redate cu exactitate.

Vopseaua exterioară a fost aplicată chiar de specialiștii Lamborghini și are un strat UV pentru a rezista o perioadă îndelungată de timp.

După debut, macheta la scară reală a fost reconstruită într-un atelier Lego virtual.

Fanii au astfel ocazia să descopere îndeaproape noua creație Lego și pot chiar să urce la volan pentru a afla mai multe detalii despre machetă chiar de la designerii Lamborghini și ai Grupului Lego.

via Lego

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru