Cea mai scumpă mașină distrusă pe circuitul de la Nurburgring a făcut accident din cauza unei defecțiuni tehnice

de Bogdan Mirică
Joi, 21.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La numai două zile de la accidentul suferit de Koenigsegg One:1 pe circuitul de la Nurburgring, oficialii scandinavi au anunțat că de vină a fost o defecțiune a sistemului ABS.

Cu numai câteva zile în urmă vă povesteam despre accidentul lui Koenigsegg One:1 pe circuitul de la Nurburgring. Probabil cea mai scumpă mașină de serie avariată pe Iadul Verde ieșea în decor și lovea un gard de protecție la peste 110 km/h. Supercarul a plonjat 21 de metri și s-a răsucit la 180 de grade.

Urmele imprimate pe asfaltul de pe circuit indicau o posibilă defecțiune la sistemul de frânare, iar cercetările ulterioare ale celor de la Koenigsegg au confirmat ipoteza. Se pare că ABS-ul a încetat să mai funcționeze, iar pilotul, concentrat să stabilească cel mai bun timp pe Nurburgring, nu a observat indicatorul. Prin urmare, atunci când a încercat frânarea înainte de viraj, roțile față s-au blocat.

Esential 110 km/h era viteza lui Koenigsegg One:1 în momentul impactului.
Din fericire, toate celelalte sisteme de siguranță au funcționat perfect, inclusiv airbagurile, iar șoferul a scăpat teafăr.
A fost transportat la spital doar pentru verificări amănunțite. Pe viitor, Koenigsegg intenționează să introducă pe toate mașinile sale un senzor de avertizare în cazul unei defecțiuni la sistemul de frânare și suspensie, cu limitarea vitezei maxime la 100 de km/h.

Cât privește mașina distrusă pe Nurburgring, Koenigsegg susține că structura monococă nu a fost afectată. Prin urmare, supercarul One:1 va fi reconstruit.

via carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru