Cea mai veche maşină din România, un Hurtu din 1899, va face demonstraţii la Ţiriac Collection Otopeni

de Sebastian Toma
Marti, 14.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Țiriac Collection va efectua demonstrații publice cu un Hurtu 3 ½, cel mai vechi autovehicul din colecția lui Ion Ţiriac, cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Esential 1899 este anul în care a fost fabricat cel mai vechi exponat al Țiriac Collection.
Țiriac Collection, muzeul care poartă numele celebrului om de afaceri român, va găzdui în acest weekend (17-19 iulie) mai multe demonstrații de funcționare ale celui mai vechi exponat al său, un Hurtu 3 ½. Acesta este un vehicul franțuzesc fabricat în 1899 și este cel mai vechi exemplar Hurtu cunoscut.

Demonstrațiile de funcționare au loc cu ocazia Zilei Naționale a Franței și vor avea ca exponate și modelele Renault AX Phaeton și Citroen 2CV Charleston. Acesta din urmă este fabricație 1988 și va fi și cel mai nou vehicul expus în galeria organizată pentru a celebra istoria auto a francezilor. Demonstrațiile au loc sâmbătă, 18 iulie, între orele 12:00 și 16:00, respectiv, duminică, 19 iulie, la ora 12:00. Evident, acestea se vor derular în curtea interioară a galeriei din Otopeni, de pe Calea Bucureștilor nr.

289.

Ţiriac Collection - galeria de automobile clasice se deschide pentru publicul larg

Pe lângă demonstrațiile cu Hurtu 3 ½, cei de la Țiriac Collection au pregătit și activități pentru copii, care vor putea participa sâmbătă, 18 iulie, la un concurs de desen pe asfalt. Cei trei câștigători ai concrusului vor primi câte o plimbare cu Citroen 2CV. Acesta din urmă este unul dintre exponatele Țiriac Collection și este considerat un automobil emblematic pentru industria auto franceză. 2CV a fost proiect de vice-președintele Citroen, Pierre Boulanger, pentru a înlocui calul și căruța pentru fermierii din Franța și a fost fabricat între 1948 și 1990. Modelul a ieșit în evidență atât prin soluțiile tehnice inovatoare, dar minimaliste, cât și prin capacitățile sale remarcabile de vehicul utilitar.

Galeria Ţiriac Collection se redeschide pentru public cu o suprafaţă dublă de expunere şi primul LaFerrari din România

Urmareste Automarket
Galeria Țiriac Collection poate fi vizitată de vineri până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Pentru un adult, costul unui bilet este de 15 lei, în timp ce pentru elevi, studenți și pensionari, tariful este redus la jumătate.
Copiii cu vârsta de până la șase ani inclusiv pot să intre gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult.

Comentarii (2)

  • Titlul este eronat. In romania exista cel putin doua masini mai vechi decat cea la care face referire articolul. Este vorba despre un OLDS PATENT, din 1898 care se afla in colectia Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucuresti.De asemenea la Muzeul de Istorie din Galati exista un De Dion Bouton tot din 1898. Dar muzeele sunt locuri prea lipsite de importanta pentru a-si gasi locul in paginile site-urilor. Fireste, lipsa de informare a "jurnalistilor" nu stirbeste cu nimic din meritele dl.ui Ion Tiriac.
    10 0
  • Romania
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru