Ceas aniversar: DS3 a ajuns la 400.000 de unităţi livrate, dar vânzările mărcii franceze scad puternic în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 09.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS, marca premium a constructorului Citroen, a anunţat atingerea pragului de 400.000 de unităţi livrate pentru DS3. În acest an, vânzările mărcii franceze au scăzut însă cu peste 7%.

Marca DS aniversează în acest an livrarea exemplarului cu numărului 400.000 pentru DS3, cel mai bine vândut model din gamă.

Acesta a fost lansat în ianuarie 2010, iar exemplarul aniversar este un DS3 Performance Black, o versiune sportivă cu inserţii de fibră de carbon care iese în evidenţă în special prin plafonul de culoare aurie, dar şi prin posibilităţile variate de personalizare.

De altfel, acestea sunt şi motivele pentru care Marine Laurent, clientul cu numărul 400.000, a ales acest model. "Trebuia să am acest DS3 de cum l-am văzut. Chiar dacă sunt deja şofer de DS, acest nou model este irezistibil datorită opţiunilor de personalizare. Cred că este puţin probabil ca două maşini DS să arate la fel", spune Marine Laurent, proprietarul exemplarului aniversar.

Urmareste Automarket
În ciuda succesului lui DS3, marca DS se confruntă în acest an cu o scădere de vânzări.
Potrivit datelor oficiale furnizate de Asociaţia Constructorilor din Europa, DS a vândut 56.545 de unităţi în Uniunea Europeană în primele 10 luni ale anului, în scădere cu 7.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În schimb, vânzările companiei-mamă Citroen au stagnat, creşterea acestora fiind una mai degrabă marginală, de 0.2%, la aproape 460.000 de unităţi.

Via DS

Comentarii (6)

  • asteptam sa dispara si marca asta. poate se trezesc si francezii ca au bagat multi bani aiurea in compania asta...
    4 18
  • Mie mi se par foarte aspectoase masinile astea de la DS, dar tehnologia din ele pare invechita, nu ofera mare lucru, nici macar cruise control activ. Sper sa nu dispara, ci sa progreseze. Eu am vrut sa cumpar un DS5 hybrid dar am renuntat pentru ca nu se poate schimba bateria cu una mai performanta care sa asigure o autonomie mai mare in mod electric si nici nu vor sa faca asta in viitorul apropiat, cel putin asta a fost raspunsul DS. In plus masina e hybrid diesel si tot mai multe capitale europene interzic masinile diesel. Eu nu am gasit nici un echivalent pentru felul fantastic in care arata DS5 atat la interior cat si la exterior, asa ca mai astept, poate o sa apara ceva echivalent.
    7 4
  • hazard
    "În ciuda succesului lui DS3, marca DS se confruntă în acest an cu o scădere de vânzări" - aveti probleme majore in a intelege definitia succesului.
    9 1
  • Nu sunt cele mai urate si nici cele mai rele masini dar momentan sunt depasite.....nu vad de ce ti-ai mai lua un DS ? Mai ales cand bijuteria francezilor si anume Citroen C6 a ajung la preturi de 8000-15 mii de euro. Deci...o afacere mai buna ca un DS nou !
    6 5
  • @Scorpionul.negru.....
    Citroen C6 e o masina care se asorteaza cu un costum......e o masina serioasa cu pretenti serioase
    Un DS e o masina fashion care se asorteaza si cu adidasi cu trening(DS3) dar se poate si elegant(DS5)
    Nu vezi de ce ti-ai lua un DS??? iti spun eu...pt. ca e o masina coool....e un fel de Fiat 500 pe langa Panda....
    Ca sa nu mai vorbim de interiorul de la DS3....care arata fenomenal pe langa alte masini din segment....
    8 1
  • @tzenu_bmw
    Da...C6 e masina prezidentiala fiind si masina presedintilor Frantei si necesita costum. Dar fiind perla francezilor, as regreta toata viata ca nu l-am luat la un pret chiar mai mic ca un DS. Daca vin cu o gama complet schimbata de DS-uri si cu adevarat cooooool , poate ca ar merita. E drept ca atunci cand au aparut mai ales DS5 era ceva WAW ! Nu zic ca s-a demodat complet...dar pur si simplu necesita schimbare pt. ca nu a fost o masina perfecta asa cum a fost C6. Pe cand C6 parca e venit din viitor si tot proaspat a ramas cu o tehnologie chiar ok pt. zilele noastre. Mai ale suspensia aia unica si speciala. Nu stiu daca Citroen sau DS ar putea veni cu o masina mai frumoasa ca C6. Poate ca mai buna tehnic da. Dar ca design e greu.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru