Cehii se alătură trendului ecologic: nava amiral Skoda Superb va primi sistem plug-in hybrid în 2019

de Daniel Popescu
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat că va introduce în 2019 un sistem de propulsie plug-in hybrid pentru Superb, pe care îl va împrumuta de la Volkswagen Passat GTE.

Pentru o lungă perioadă de timp, Skoda a evitat să intre în jocul sistemelor de propulsie hibride, ca urmare a costurilor ridicate ale acestora.

Normele de emisii pregătite de Uniunea Europeană pentru 2020 forţează însă constructorul ceh să adopte o strategie ecologică, iar un purtător de cuvânt a confirmat că nava amiral Superb va beneficia de un sistem plug-in hybrid începând din 2019.

Sistemul de propulsie va fi împrumutat de la Volkswagen Passat GTE şi este compus dintre motor TSI de 1.4 litri şi 156 cai putere şi un motor electric care generează echivalentul a 116 cai putere.

Urmareste Automarket
Planurile Skoda nu se opresc însă aici.
Constructorul din Cehia a anunţat încă din vara acestui an lansarea unui model electric în 2020, iar gama de modele electrice şi hibride va ajunge la 5 până în 2025. Pentru moment nu se cunosc detalii oficiale despre alte modele care ar urma să aibă sisteme hibride sau să fie integral electrice, însă zvonurile indică un Skoda Citigo electric bazat pe Volkswagen e-Up.

Skoda va anunţa planurile detaliate pentru programul de electrificare a gamei de modele în prima parte a anului viitor.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Nava amiral Skoda este Kodiak, nu Superb. Mai actualizati-va si voi informatiile.
    2 6
  • Ala e portavion pe cand Superb e cuirasat. E adevarat ca au cam disparut astea din urma, ca orice dinozaur ce a fost eliminat de mama natura si evolutia speciilor.
    Doamne ce aberatii pot da din mine la ora asta
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru