Cel mai rapid Porsche: hypercar-ul Mission X ar putea intra în producție

de Silvian Irimia
Duminica, 25.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai rapid Porsche fabricat vreodată ar putea fi anunțat în curând. O decizie cu privire la faptul dacă Porsche va construi hypercar-ul electric Mission X este așteptată până la sfârșitul anului.

În iunie anul trecut, Porsche a dezvăluit conceptul Mission X EV, promovata ca mașina sport a viitorului. Preluând torța de la mașinile sport legendare Porsche, ca 959, Carrera GT sau 918 Spyder, Mission X este „apogeul performanței și luxului modern”, după spusele companiei germane.

Oliver Blume, directorul executiv a explicat că „Porsche a rămas Porsche doar prin schimbare constantă, iar Mission X este simbolic pentru asta”. Dacă Mission X intră în producție, acesta ar trebui să fie „cel mai rapid vehicul legal pe drumurile publice din jurul Nürburgring-ului.”

De asemenea, va atinge valori de apăsare care depășesc 911 GT3 RS. Acest lucru este datorat în mare parte arhitecturii, în care bateria este instalată în spatele scaunelor din spate, centrând masa vehiculului pentru o agilitate îmbunătățită.

Ampatamentul lui Mission X este comparabil cu Carrera GT și 918 Spyder, în timp ce lungimea și lățimea sunt aproximativ la fel cu Rimac Nevera.

Porsche Mission X include mai multe caracteristici de design noi, inclusiv debutul unei noi steme Porsche.

Producătorul din Stuttgart a declarat anterior că Mission X este un studiu de design care nu este oferit spre vânzare.

Acum, se pare că acest hypercar electric ar putea intra în producție totuși. Abia la finalul anului 2024 vom putea afla decizia Porsche.

Cu toate acestea, proiectul trebuie să fie fezabil, conform liderului Porsche. Conceptul Mission X include un sistem de 900V cu o viteză de încărcare de aproximativ de două ori mai rapidă decât Taycan Turbo S.

De asemenea, oferă în jur de 1.500 de cai putere. Pentru moment, Porsche deja are multe pe masă. Brandul tocmai a lansat noul său Macan electric și un model Taycan actualizat. Următorul va fi un 718 Boxster electric, care va apărea în 2025, urmat de mult așteptatul Cayenne electric în 2026.

Comentarii (4)

  • scamel
    titlul e o aiureala ,cel mai rapid a fost 917. iar ca masina de serie,numai ''daca va intra in productie''.
    1 1
  • spaclu lu manole
    Bai ce prosti, sa nu-l faca dizal.
    3 0
  • Mircea Badea
    cand va putea fi incarcat de la troleu/tramvai/tren?

    totusi unde il parchezi in oras sa nu-ti tranteasca o usa in el? si cum treci de speed bumpuri?
    1 0
  • @Mircea Badea
    Întrebările astea arata ca nu te vei atinge niciodată de un Porsche sau alte mașini similare. Sau poate ești ironic?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru