Cel mai scump Ferrari al momentului costă 6.5 milioane de euro și a fost creat pentru a ajuta victimele cutremurului din Italia

de Bogdan Mirică
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a produs exemplarul cu numărul 500 al supercarului LaFerrari. Acesta a fost vândut pentru o sumă record, de 6.5 milioane de euro.

Ferrari LaFerrari este unul dintre cele mai râvnite supercaruri ale acestui deceniu. Au fost produse 499 de exemplare și toate s-au epuizat rapid, dovedind încă o dată că orice produs de top al Căluțului Cabrat poate stabili noi recorduri.

Ferrari a înțeles nivelul cererii pentru LaFerrari și s-a gândit să suplimenteze producția inițială de 499 de unități cu încă un exemplar, folosit în scop caritabil. Așa a luat naștere exemplarul LaFerrari cu numărul 500, scos la licitație pentru a ajuta victimele cutremurului din Italia.

Esential 500 de exemplare LaFerrari au produs italienii.
6.5 milioane de euro a costat ultimul LaFerrari produs.
Mașina a ajuns pe masa celebrei case de licitații Sotheby's, care de asemenea a renunțat la comisionul său în scop caritabil. Vândut cu un preț de pornire de 1.4 milioane de euro, Ferrari laFerrari ajunsese să se comercializeze și cu 3.5 milioane de euro după ce producția a fost epuizată.

Prin urmare, vă imaginați că exemplarul cu numărul 500 nu putea fi mai ieftin de atât, mai ales că oamenii din interiorul Ferrari susțineau că cererea pentru mașină a fost dublă față de ofertă.

Așteptările nu au fost înșelate, cei prezenți la licitație urcând valoarea finală de achiziție la 6.5 milioane de euro.

Această sumă face din exemplarul LaFerrari cu numărul 500 cel mai scump Ferrari contemporan. De obicei, vedeam astfel de valori exorbitante când vorbeam despre mașini vechi, legendare.

Comentarii (20)

  • O suma justificata daca banii ar merge la victime, dar total aberanta daca ne raportam la acest model extrem de urat. As da oricand mai bine pe un F50 care zic eu a fost Ferrari-ul perfect nu pe prostiile astea noi.
    4 26
  • Scorpionu' negru-n ceru gurii
    Ţi-e ciudă că l-am luat cu banii de bere?
    12 7
  • @Scorpionu' negru-n ceru gurii by madaleasca idioteasca
    Ce ai luat ? Prafu de pe toba ? Nici in GTA nu il ai :)))
    4 13
  • Scorpionule, tu ce televizor ai? Din ala cu lampi sau unul din zilele astea? Cam asa si cu masinile si tot ce ne inconjoara. Nu ai ce face!
    10 3
  • @Kotegaeshi
    Tv-ul si in general IT & electrocasnice sunt una, masinile sunt alta. O masina gen F50 pur mecanica si cu un design perfect e nemuritoare. Un TV vechi il arunci la gunoi dupa catoiva ani ca nu mai e de actualitate. Intelegi ? Nu cred....
    5 11
  • inexorabil
    K, M și S nu se ȋnghit unul pe altul. Și, totuși, doar unul dintre ei se află pe baricada dreptății...
    5 1
  • @inexorabil
    M-ai facut curios...cine are dreptate in viziunea ta ? Fii sincer. Nu ma supar ! Cel putin in situatia de fata....
    4 4
  • Scorpionule, tu stii cata electronica este pe o masina ca asta? Nu cred ca stii. Stii ca lungimea cablurilor este mai mare decat lungimea cablurilor dintr-un avion de vanatoare? Tu , daca parintii ti-ar mai face inca un cadou (vorbesc de masina asta) , iar din curiozitate ai vrea sa vezi cum arata pe dedesupt, va trebui sa o pui pe elevator. Daca nu stii cum sa o faci, ii vei distruge structura de rezistentza. Pur mecanica, este ceva ce nu mai intalnesti in ziua de azi la masini.Stii cate module electronice are un Grand Cherokee? Nu pot sa te inteleg. De ce sari imediat sa jignesti pe cineva care nu este de acord cu tine? Am inteles.Esti un mistocar, nu? Numai tu le stii pe toate, si de aceea esti cu mistoul in cioculetz tot timpul. Mah, in ritmul asta, vei ramane doar un mistocar, dar tu nu ai cum sa intelegi...
    " Un TV vechi il arunci la gunoi dupa catoiva ani ca nu mai e de actualitate. "
    Cata intelepciune ! Asa ca la votare!
    8 4
  • Nu cred ca conteaza ce zice baiatul asta "Scorpionul.Negru", pentru ca daca l-ar duce capul s-ar interesa de ce masina asta costa atata. Nu ca si-ar permite-o, dar daca are o Dacia asta nu inseamna ca are vreo treaba cu articolul de mai sus. Ca sa revin, masina asta nu a fost vanduta ca o masina obisnuita din cele 499, ci vine cu o placuta speciala care atesta ca a fost donata. Banii care se vor incasa, nu se duc la Ferrari pentru ca altfel nu o donau, ci se duc la cei care conteaza. Evident ca si altii pot dona diferite sume, deh acel cutremur a sters un oras de pe harta si trebuie ajutati acei oameni. Sunt sigur ca si "Scorpionul.Negru" ar ajuta dar probabil n-are bani nici de-o shaorma, plus este mai simplu sa comentezi degeaba decat sa faci ceva care conteaza.
    4 3
  • esti intr-o oarecare eroare

    Scorpionul n-are bani nici de o shaorma, cum bine presupui. Cu o pecizare. Daca ar incerca sa si-o cumpere din banii castigati cu propriile manutze. E "baiatu' lu' mama si lu' tata" cum vei observa daca ii citesti comentariile: masina, ceasuri, trai nineaca pe banii parintilor.

    Dar eu cred ca baiatu' tuna si fulgera in ultima perioada pentru ca probabil, babacu' l-o fi lasat fara macan...

    @Kotegaeshi...eu as observa "intelepciunea" in hotararea de A NU VOTA. Daca vrei sa schimbi ceva iesi sa pui o stampila. Daca nu, accepti intelept ce au hotarat ceilalti.
    2 2
  • @GTS
    Tu vb anonimule ? Iti urla stomacul a pustiu si spui de altii ca nu au. Ce am eu nu pot strange 3 milenii neam de neamul tau.
    ps. Pt. mine Ferrari inseamna F50. Restu sunt restu.....nu as lua nici pe degeaba un La Ferrari tocmai din cauza electronicii excesive.
    3 7
  • @Scorpionul.negru
    anonimatul este un avantaj oferit de tehnologia asta a netului. Poate ar trebui sa accepti ideea ca si altii pot scrie din spatele anonimatului atat timp cat chiar tu folosesti un nick-name, in loc sa te semnezi cu numele real sub care sa-ti scrii nr. de telefon si adresa.

    deci, colega, suntem egali din acest punct de vedere

    acuma, eu n-am spus ce nu ai, ce CAT AI. Si fie vorba intre noi, eu chiar te cred. Cred ca ai (sau ai avut) Macan, cred ca ai Colt, cred ca provii dintr-o familie buna. Unii ar zice dintr-una de parevniti...dar eu nu zic asta; cu toate ca intr-o astfel de beizadea infumurata n-as arunca chiar asa cu banii decat daca imi pasa prea putin de ei sau de educatia printisorului sau printesei.

    Eu ma intreb, dupa atata "avut", ce iti lipseste cu adevarat? Cred ca unul dintre putinele lucruri care iti lipsesc (pe langa bun simt) este intelepciunea. E ciudat, ca dupa atat timp pierdut pe AM n-ai invatat ca, uneori, sa-ti tii gura chiar te face mai destept. In fapt ce iti pasa tie de asta?...tu vrei sa fii bogat si sa ne repeti asta cu fiecare ocazie.

    "ce am eu nu pot strange 3 milenii neam de neamul tau"....nu stiu in ce cercuri te invarti tu sau ce "prieteni" ai tu, dar nu imi pasa catusi de putin de cat ai strans si te asigur, chiar daca ai fi cel mai bogatan din lume, nu mi-ai starni nici macar 1 miligram de invidie.

    Si sa revin la masina....prea multa electronica? Ma mira observatia asta venita de la cineva care conduce un Macan, caruia, daca i-ai scoate electronica l-ar infinge in primul copac de la marginea drumului.

    si chiar daca nu conteaza uite ca ma semnez.... vianu

    PS. si jur pe rosu cu nu te mai deranjez.
    3 2
  • @@Scorpionul.negru
    Putin imi pasa ce crezi si ce cred altii. Probabil nu ai vazut garajul meu postat acum cateva luni aici si de aia ai zis ca nu am. Asta daca erai tu GTS-ul......in fine. Poti sa zici orice ca tot aia e. Nu imi dispare nimic si nici unora dintre voi nu va apare ceva (nu zic de tine).
    Macan-ul l-am luat pt ca mi-a placut cum arata. Nimic mai mult. Poate nu ma crezi, dar daca as fi putut sa aleg la cumparare sa ii scot 50% din electronica as fi facut o ! Nu am fost niciodata fan tehnologie pe masini. Mie imi place fierul brut ! In starea lui pur sange ! Mecanica pura. Iar pt. mine Ferrari a murit dupa F50. Nu mai zic ca sunt din ce in ce mai putine masini cu personalitate. Toate s-au uniformizat. Sunt sterge si anoste. Sunt din ce in ce mai dezinteresat de masini de si curiozitatea ma face sa ma uit la ce apare nou.
    3 4
  • @Scorpionul.negru: Treaba ta ce inseamna pentru tine Ferrari, eu de pilda sunt mare fan F40, o masina care mi se pare super bestiala chiar daca este mai batranica :P. Dar asta nu are nici o treaba cu articolul de mai sus, si da-mi voie sa-ti spun ca esti prost. Si nesimtit. Si neinformat, care tot prost inseamna. N-am nimic cu tine, nu te cunosc si nici nu as vrea sa te cunosc, dar daca esti prosti si nu esti in stare sa citesti un articol, tot ce am facut este o sa-ti o palma peste ceafa si nimic altceva. Articolul de mai sus nu este despre ceea ce iti place tie, ci este despre o masina donata sa fie vanduta la o licitatie in ajutorul unor victime ale unui cutremur. Daca erai cat de cat inteligent, nu te interesa ce masina este, ar fi zis bravo lor. Dar aveai ceva compasiune pentru victimele acelui cutremur poate ziceai altceva, gen: "Doamne ajuta" sau orice altceva, dar tu te-ai dat mare destept... ca LaFerrari are multa.. tehnologie... so... who cares? Intelegi problema? Nu ma intereseaza ce masini ai tata, n-ai nici o valoare ca fiinta umana pentru mine, asa ca bafta in continuare si sper sa-ti vina minta la cap, candva.

    P.S. De curiozitate ai donat vreodata un ban pentru ceva? Eu zic ca nu, dar si daca ar fi adevarul tot ai minti pentru ca te cam doare asta.
    4 3
  • @GTS
    Vezi ca ai o parere prea buna despre tine si asta e cam boala psihica. Pe langa ca nu te duce capul la nimic mai faci si pe desteptul nefiind capabil sa intelegi un text. Citez din ce am scris in primul coment dar avand orbul gainilor tu nu vezi ! ,,O suma justificata daca banii ar merge la victime, dar total aberanta daca ne raportam la acest model extrem de urat.'' ! AM incheiat citatul. Ti se pare cumva ca am fost pe langa sibiect ? Probabil ca da...avant o ratiune destul de abolita. Dar nu e vina mea ca te-ai nascut prost si pe langa asta si sarac si super invidios din cate se pare.....dar asa e romanul sarac. Daca unu e peste el la orice arunca cu pietre. Asta inseamna neputinta si recunoasterea lui ca individ inferior !
    3 5
  • @gts, in intelepciunea mea, am asteptat sa se schimbe ceva in tara asta.Am crezut ca se va schimba ceva incepand cu Craciunul ala sangeros.Am si votat. Tot timpul am fost impotriva gloatei.Acum nu mai am de ce sa votez pentru romania.Unde dracului au fost restul de 60% ? Adica acei care puteau sa faca o schimbare. Punem pariu ca asta de mai sus nu a iesit la vot? Parerea mea este ca babacul s-a cam saturat si i-a taiat din macaroana. Trantorii, malai viseaza.
    4 2
  • pai asta spuneam....restul de 60% unde au fost?

    cat despre "asta de mai sus"...pe el il doare'n cot, lui ii va merge bine oricand. S-a nascut "superior"
    2 2
  • @Kotegaeshi
    Spre surprinderea ta am iesit la vot dintr-un singur motiv. Am avut doi prieteni de familie care au candidat si in care aveam incredere. Unul ca independent altul la ALDE. Il stiu si pe Tariceanu personal inca de cand era dealer Citroen. Nu votez de cat pe cine cunosc personal si punct. La prezidentiale am ales tot Tariceanu si nu a iesit din pacate. Si daca iesea Tariceanu in care am incredere, tot nu putea face minuni in 4 ani. E greu sa readuci tara la un nivel macar de Italia. In tara asta doar daca se pune osul la treaba de la mic la mare timp de minim 50 de ani si vine generatia 2000 la putere (nici macar a mea 90 nu e ok) cu alte mentalitati atunci se va schimba ceva major.
    @vianu
    M-am nascut norocos nu superior. Da...imi va merge bine oricand pt. ca am avut parinti responsabili care nu au asteptat indemnizatia sociala si alocatia copilului ci au pus osul la treaba dar cu cap.
    2 6
  • Kotegaeshi
    Nu toti tatii sunt sadici ca tine sa le taie macaroana cum spui tu....imi e mila de bietul fitu' ce parinte are !
    3 8
  • Razgandeanu tau pe care il cunosti personal a facut destule cat a fost in functie. Pentru mine este clar acum. Esti norocos. Nimic mai mult! A disparut @andreiRN , dar tu esti aici.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru