Cel mai scump Land Rover Defender din lume: 550.000 de euro pentru o ediție de adio

de Bogdan Mirică
Joi, 17.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a scos la licitație exemplarul Defender cu numărul 2.000.000. Mașina a fost construită de mai multe vedete, printre care și Bear Grills, și este un ultim omagiu adus modelului britanic.

După cum știm cu toții, Land Rover Defender se pregătește să spună adio lumii auto la începutul lui 2016. Locul său va fi luat de un alt produs dedicat terenului accidentat, adaptat cerințelor lumii contemporane. Până atunci însă, petrecerea de rămas bun trebuie să fie una grandioasă, iar Defender trebuie să iasă din scenă cu capul sus.

Tocmai de aceea Land Rover a organizat o licitație impresionantă cu ajutorul specialiștilor de la Bonhams pentru a vinde exemplarul Defender cu numărul 2.000.000. Deși poate părea greu de crezut, simbolul ieșirilor în teren accidentat a fost vândut rapid, cu o sumă impresionantă: 400.000 de lire, echivalentul a 550.000 de euro.

Esential 550.000 de euro este prețul cu care s-a vândut cel mai scump Land Rover Defender din lume.
Este, oficial, cel mai scump Defender vândut vreodată. Surpriză sau nu, cumpărătorul este un pasionat din Qatar, Orientul Mijlociu.

Exemplarul cu numărul 2.000.000 este cu atât mai valoros cu cât a fost asamblat de o serie de celebrități în luna mai.

Pe listă s-au numărat celebrul Bear Grylls și fii fondatorului Land Rover, Maurice Wilks. Suma adunată în urma licitației va fi donată pentru ajutarea victimelor cutremurului din Nepal și pentru conservarea unui parc natural din Kenya.

Comentarii (1)

  • Pe dunele de nisip merge ! Iar banii aia nu ii dadea nici un european !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru