Cele 4 calități pe care le vor avea supercar-urile electrice Lamborghini

de Tiberiu Safta
Luni, 12.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, a enumerat cele 4 calități pe care le vor avea viitoarele modele electrificate și electrice Lamborghini. Primul model cu zero emisii al mărcii italiene va fi lansat la sfârșitul deceniului.

Lamborghini, la fel ca toți ceilalți producători, se pregătește să intre în epoca electrificării. Constructorul italian tocmai a lansat ultimul său model nou cu motor pur termic, Huracan Sterrato, la sfârșitul lui noiembrie. De-acum înainte toate modelele noi vor fi electrificate. Printre ele va fi și succesorul lui Aventador, cu care vom face cunoștință în martie 2023.

Până atunci, există fani ai mărcii din Sant’Agata Bolognese care se întreabă cum vor fi viitoarele modele electrice. La această întrebare, răspunsul vine direct de la CEO-ul constructorului italian, Stephan Winkelmann. Într-un interviu acordat publicației Autocar, el enumeră 4 calități pe care viitoarele supercar-uri electrice și electrificate Lamborghini le vor avea.

„Există 4 calități în mintea mea”, a declarat acesta. „Designul și performanța, acestea sunt lucruri pe care le-am avut dintotdeauna. Celelalte două calități? Mai întâi, este vorba despre performanța percepută.

Adică felul în care te vei simți și cât de captivat vei fi. La fel ca un pilot.”

„Cealaltă calitate este sunetul. Acestea sunt lucrurile care sunt cele mai provocatoare, așa că sunetul este ceva care trebuie să urmărim pentru a vedea ce ne va aduce. Nu vreau să spun că este ușor, dar va fi diferit față de prezent”, a mai adăugat acesta.

Winkelmann a mai confirmat că Lamborghini deja a început să lucreze asupra calităților menționate mai sus. Deja lucrăm la performanța percepută. Cred că sistemul software va face pași mari pentru a ne ajuta la îmbunătățirea accelerației laterale și la contactul dintre mașină și șofer. Aceste lucruri sunt esențiale succesului", a precizat CEO-ul mărcii italiene.

Lamborghini a lansat, deja, câteva modele electrificate de serie. Primul a fost Sian FKP 37 în 2019, iar anul trecut a fost lansat și modelul Countach LPI 800-4, un model bazat pe vechiul Aventador.

Primul model electric Lamborghini ar urma să fie lansat în 2028 și va fi un crossover.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    ultima poza e ce trebuie!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru