CEO-ul Opel a demisionat înainte de finalizarea tranzacției cu Grupul PSA: Karl Neumann, înlocuit de directorul financiar

de Daniel Popescu
Marti, 13.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Karl Neumann și-a dat demisia din postul de CEO-ul al Opel cu numai o lună înainte de finalizarea tranzacției prin care germanii vor fi preluați de Grupul PSA. Locul său va fi luat de directorul financiar Michael Lohscheller.

Opel a anunțat în această săptămână că CEO-ul Karl Neumann și-a dat demisia din funcție, la scurt timp după apariția unor informații în presa internațională.

Neumann va rămâne membru în consiliul de management al constructorului german până la finalizarea tranzatiei prin care Grupul PSA Peugeot-Citroen va cumpăra pel de la General Motors."A fost o decizie personală dificilă să nu continui cu echipa Opel în timpul tranziției către PSA. Nu am niciun dubiu că mutarea la PSA va face Opel și mai puternică și plină de succes în viitor", spune Neumann.

Anterior, presa a relatat că Neumann este nemulțumit că Grupul PSA nu acordă prea multă importanță segmentului de mașini electrice. O astfel de ipoteză vine în contextul în care, înainte de tranzacția cu PSA, Opel intenționa ca din 2030 să vândă doar mașini electrice, în timp ce PSA a anunțat relativ recent planurile pentru electrificarea gamei de modele.

Locul său la Opel a fost preluat cu efect imediat de Michael Lohscheller, care a ocupat postul de director financiar începând din 2012.

Presa susține că Neumann a fost abordat de Grupul Volkswagen pentru a deveni CEO-ul celor de la Audi, însă cel puțin pentru moment oficialul afirmă că nu știe care este următoarea sa destinație.

"Mă dedic finalizării tranzacției și apoi voi decide ce voi face în continuare", a adăugat Neumann.

Via Opel

Comentarii (3)

  • repede repede, informatiile nu raman prea mult timp proaspete in memorie.
    4 4
  • Domnul în cauză a mai lucrat la Audi. O schimbare de management poate ar aduce un impuls pozitiv la această marcă. Cât privește informațiile cu care ar putea veni nu pot fi determinante în numirea sa deoarece Audi nu are ce lua de la Opel.... indiferent cine a asigurat conducerea acestuia, respectiv GM sau PSA.
    1 1
  • Cucuvea
    Audi ar putea urca in clasamentele de fiabilitate,daca ar lua motoare diesel de la PSA !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru