Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute”

de Paul Cosma
Vineri, 01.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cercetătorii americani susțin că au inventat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Aceștia mai spun că durata de viață a bateriei este de 2.500 de cicluri de încărcare sau circa 800.000 de kilometri.

Anxietatea șoferilor cu privire la autonomia mașinilor electrice ar putea să dispară în curând datorită unei baterii care promite o încărcare foarte rapidă.

Un grup de cercetători americani a inventat o baterie care, spun ei, poate fi încărcată în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Însă, aceștia au descoperit și că bateria se poate degrada foarte rapid în urma procesului de încărcare rapidă.

Problema ar putea fi evitată în cazul în care bateriile s-ar încălzi la 60 de grade Celsius timp de doar zece minute şi apoi s-ar răci rapid revenind la temperatura ambientală.

“Am demonstrat că putem încărca un vehicul electric în zece minute pentru o distanţă de 300 până la 500 de kilometri şi putem face acest lucru menţinând 2.500 de cicluri de încărcare, sau echivalentul a circa 800.000 de kilometri,” a explicat Chao-Yang Wang, profesor la Penn State University.

Via Agerpres

Comentarii (9)

  • Cercetătorul american Chao-Yang Wang.
    Dup-aia să nu vă mirați că tehnologia o să apară subit și în China.
    23 8
  • Suna bine. Si e 1 noiembrie, nu e 1 aprilie.
    America, China, nu are importanta. Important e sa aiba acces la noile tehnologii totii oamenii.
    22 4
  • ACE - Craiova
    Au fost stiri si despre baterii de acumulatoare pentru TESLA care sa reziste 1.000.000 mile (1.600.000 km) la 4.000 cicluri de incarcare/descarcare si degradare a starii acesteia de 10% pe tot parcursul duratei de exploatare.....

    https://playtech.ro/2019/tesla-baterie-kilometri/

    Important este insa faptul ca se lucreaza intens pentru:
    - imbunatatirea caracteristicilor actuale ale bateriilor de tipul Li-Ion care permit circa 700-1.500 de cicluri de incarcare-descarcare;
    - baterii de tipul solid state, mai stabile dar probabil ceva mai scumpe, in prima faza....
    16 4
  • Pai si bateriile LI-Ion/LI-Polimer aveau preturi aberante acum 20 ani...si acum se gasesc pe toate gardurile.
    12 4
  • Cercetatorii englezi
    citat din Daily Mail:
    "Cercetatorii englezi afirma ca cercetatorii americani ..."
    In fine, va fi cea mai grea iarna din ultimii 30 de ani, vortexul polar ajungand pana la latitudini deosebit de joase.
    12 6
  • ViewSonic
    Daca s-ar lucra asa intens si pentru descoperiri in sanatate - eradicare SIDA, cancer, etc ar fi ideal, nu? Dar ar ramane fara afaceri de viitor baietii destepti!
    11 12
  • cred ca este vorba de baterii pentru masini, pentru ala micu
    11 3
  • decat ce treaba are nea omu' de la Volvo?
    2 0
  • Fara sa doresc - chiar deloc!!! - ca asemenea stiri sa se dovedeasca a n-a oara niste elucubratii care n-au nicio legatura cu realitatea, spun cu toata sinceritatea ca sper ca acea baterie sa fie intr-adevar reala si nu doar minciuni hiperventilante pentru toata floarea ecologist-marxista.

    N-am timp sa stau sa caut, dar daca ar face cineva exercitiul asta, in ultimii 20 de ani ar putea gasi sute de asemenea articole cu stiri despre noile descoperiri in domeniul bateriilor reincarcabile. Cine stie? Poate pana la urma o sa se intample minunea. Eu asa sper si cat mai devreme, chiar si numai pentru ca m-am saturat sa aud cum politicienii decid din pix subventii pentru masini electrice din banii tuturor, fara sa ne intrebe cineva daca suntem de acord. Poate daca o sa apara un produs cu adevarat alternativa la motorul cu combustie, poate vor inceta atunci cu subventiile si vor taia milogeala de la stat a producatorilor nesimtiti.

    @VireSonic: excelenta idee. In loc sa bagam miliarde in energii verzi si cai mov pe pereti, ce-ar fi sa ne ocupam sa facem suferinta un pic mai usoara pentru atatia oameni nenorociti de tot soiul de boli? Foarte bun punct de vedere. Numai ca vezi tu?, interesul apostolilor schimbarilor climatice nu e nicidecum starea de bine a oamenilor si a planetei, ci doar binele lor personal, finantarile din banii platitorilor de taxe, subventionarea gargaunilor verzi din capul lor si dorinta de a schimba modul de viata al tuturor doar pentru a-si satisface vanitatile lor mizerabile si dorinta de putere. Se razboiesc cu toata lumea pentru cauze ireale, pentru nevoi inventate si povesti moralizante. How dare you? :)
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru