CES 2022: Citroen pune accentul pe mobilitate cu Ami și noua platformă autonomă Skate

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile este prezent la CES 2022 cu deja celebrul cvradriciclu Ami și cu noul concept Citroen Autonomous Mobility Vision. Ansamblul acestuia din urmă integrează o platformă tehnologică autonomă, denumită Skate și destinată unei game largi de servicii și utilizări.

Cu ocazia ediției din 2022 a CES (Consumer Electronic Show), Citroen pune accentul pe mobilitatea prezentă și viitoare. Tocmai de aceea, constructorul din Hexagon a venit în Las Vegas cu cvadriciclul Ami, dar și cu un concept nou, denumit Citroen Autonomous Mobility Vision.

O componentă esențială a acestui concept este Citroen Skate, o platformă tehnologică autonomă destinată unei game de servicii și utilizări solicitate de parteneri (autorități locale, companii de servicii etc.). Aceasta rulează pe sfere și transportă utilizatorii dintr-un punct în altul al orașului pe benzi speciale, integrate în peisajul urban.

Între timp, pasagerii pot citi o carte, pot viziona un videoclip sau chiar pot asculta muzică în timp ce servesc băutura preferată.

Cât despre cvadriciclul Ami, acesta nu mai are nevoie de nicio prezentare. De la lansare, în Europa au fost plasate deja peste 14.000 de comenzi și 80% dintre clienți sunt clienți noi ai mărcii Citroen. Acest model este popular mai ales în rândul adolescenților, putând fi condus chiar și de la 14 ani în Franța.

"Deplasarea face parte din viața noastră socială și profesională, în măsura în care întregul nostru mediu este structurat pe baza transportului.

Este vital să anticipăm nevoile de mobilitate de mâine. Ca atare, mobilitatea electrică și mobilitatea autonomă sunt esențiale pentru gândirea și progresele noastre tehnologice. Noul concept Citroen Autonomous Mobility Vision ar putea redefini cadrul deplasărilor urbane, acestea devenind partajate, electrice, autonome și conectate," a precizat Vincent Cobee, directorul general al Citroen.

via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru