Chevrolet Corvette Stingray Cabrio ar putea debuta în Europa la Salonul de la Geneva

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet Corvette Stingray Cabrio ar putea ajunge în Europa mai repede decât ne aşteptam. Americanii plănuiesc lansarea unei variante decapotabile a supercarului chiar în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

După ce a stârnit un val de reacţii pozitive în cadrul Salonului Auto de la Detroit, odată cu dezvăluirea noului Corvette Stingray, Chevrolet se pregătetşe să facă impresie bună şi în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pentru a-şi dovedi interesul faţă de Bătrânul Continent, unde vânzările au depăşit demult jumătate de milion de unităţi pe an, constructorul american ar putea dezvălui primul derivat al noului Corvette Stingray. Este vorba despre varianta decapotabilă a supercarului, anticipată deja de mai multe surse din industria auto, dar neconfirmată de oficialii brandului.

Dacă informaţiile îşi găsesc o bază reală şi Corvette Stingray Cabrio debutează la Geneva, producţia ar putea începe chiar din luna august. Livrările însă ar ajunge la clienţi abia spre sfârşitul lui 2013.

Sub capotă se va afla acelaşi propulsor V8 L1 de 6.2litri regăsit şi pe varianta deja existentă, cu acoperiş fix. Resursele vor fi identice, adică 450 de cai putere şi 609 Nm.

Inginerii vor lucra însă la capitolul performanţe, pentru a se ridica la cele ale coupe-ului.

via wcf

Comentarii (2)

  • murano
    Superba masina!Sper ca vor scoate si varianta ZR1 sa le dea peste bot la supercarurile europene si japoneze.
    12 4
  • Mirifica! Iar decapotabila o sa fie de vis :)

    Daca nu vrei sa stai ziua-n amiaza mare cu lumina reflectoarelor pe tine intr-un Ferrari dar vrei stil si performante de top, e o alegere cat se poate de potrivita. La mine in vecini e un nene care are modelul actual modificat pentru circuit. In spatele platformei cu care isi duce masina pana la locul faptei are o sectiune in care ii incap 8 cauciucuri. Cam atat e portia la fiecare 2-3 iesiri :) E si asta o pasiune ...
    Deasemenea de primavara pana toamna tarziu mai e un Corvette galben decapotabil pe care il vad saptamanal in zona. Alta poezie pe roti :) Poate intr-o zi, cine stie, mi-o veni si mie mintea la cap. Cu atat mai mult cu cat generatia asta promite enorm.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru