China vede luminița de la capătul tunelului: "Dacă scăpăm de coronavirus înainte de luna aprilie, piața auto va scădea cu numai 5% în 2020"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
China anticipează că piața auto locală va înregistra în acest an o scădere de numai 5% dacă statul asiatic va reuși să elimine epidemia de coronavirus SARS-CoV-2 înainte de luna aprilie.

China a început să-și revină din punct de vedere economic după ce numărul de cazuri de coronavirus SARS-CoV-2 a scăzut dramatic în ultima perioadă.

În plus, puținele cazuri înregistrate zilnic provin de la persoane care au călătorit în străinătate și au fost izolate imediat după intrarea în țară.

În acest context, peste 90% dintre showroom-urile auto din China au fost redeschise, chiar dacă pentru moment numărul de clienți este foarte scăzut. Între timp, producătorii auto încep treptat să reia producția de mașini.

În acest context, autoritățile locale speră că piața auto chineză va trece cu bine peste epidemia de coronavirus cu o scădere de până în 5% la nivelul întregului an.

"Dacă epidemia din China este gestionată corespunzător înainte de luna aprilie, declinul ar trebui să se stabilizeze la circa 5% pentru întregul an", a declarat un oficial al Asociației Producătorilor de Automobile din China (CAAM) pentru agenția de presă Reuters.

Piața auto chineză este în scădere de circa doi ani, însă epidemia de coronavirus a generat în luna februarie o prăbușire a pieței auto cu 80%.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Tembelus Rex
    Cu statu în casă nu e așa simplu cu tot respectul......egal cu zero dacă handicapații sosesc incontinuu cu zecile de mii la granița, vin din toată Europa.....nu se mai opresc..... situația ne depășește, nu avem resurse, susțineți că românii să stea în case .....dar idioții vin incontinuu! Eficiența? ..... văd că se permanentizează culoarul umanitar prin Ungaria.....păi idioții vor veni cu sutele de mii.... înțelegeți.....vine Paștele, îi apucă dorul de casă, unii cică vin să moară acasă nu printre străini..... astupați "țeava".... să nu mai intre nici unul și apoi e mai simplu.....altfel vă luptați cu morile de vânt!..... îi deplâng pe bieții români care stau la bloc și cu copii....e greu să stai săptămâni întregi între patru pereți....pentru niște scursuri care vin cu boala in țară....
    8 1
  • N-ai ce le face. Legislatia nu iti permite sa iti blochezi prorpii cetateni. Asta e, Romania a fost tara de kkt din care au plecat, au injurat pe afara cat au putut pe "asistatii" ramasi iar acum, ca cetateni de mana a 2 a din strainataturi se intorc "la glie". Iar noi, prostii care am ramas trebuie sa le oferim conditiile necesare sa se readapteze. Dupa ce trece vijelia trebuie reintegrati, daca nu cu un loc de munca bine platit macar cu un ajutor social sau de somaj, cu asigurarea unei locuinte si transport gratuit pana la a 3 generatie.
    7 0
  • Nu stiu cine mai crede orice declaratie venita din China. Puteau opri toata pandemia asta dar au preferat minciuna si bagatul rahatului sub pres, tipic partidului comunist.

    Sper ca lumea occidentala sa regandeasca relatia cu China.
    4 1
  • Sunt info din presa chineza ca aveau semnale inca din 17-Noiembrie-2019 despre noul virus. Si ei de abia pe 23-Ianuarie au inchis epicentrul (Wuhan)... 8-9 saptamani in care lumea a umblat libera peste tot pe mapamond...

    republica.ro/teme-te-de-chinezi-chiar-si-cand-iti-fac-daruri-cum-ne-salveaza-acum-china-de-coronavirus-dupa-ce-regimul
    4 1
  • @mircea1380

    Asa este, au declarat Initial sa stam linistiti ca nu se transmite de la om la om. Mai mult, au pus presiune pe OMS sa spuna ca nu e nici un pericol, au inchis gura medicilor care au spus adevarul si cate si mai cate pe care noi nu le stim.

    Culmea ca ei au iesit intariti din criza asta, in timp ce Europa e in deriva maxima.

    Pe viitor mi-as dori sa nu ne mai inchinam la zeul suprem numit ban/Profit si sa producem in Occident cat mai mult, chiar daca va fi mai scump. Mai bine 2 tricouri europene decat 5 chinezesti, o masina europeana 100% schimbata mai rar decat una cu piese din China si mai ieftina.
    6 0
  • Primele cazuri au aparut in China inca din noiembrie, de abia la sfarsitul lui ianuarie au inchis Wuhan, vreme de doua luni chinezii s-au plimbat prin lume, exportand virusul, acum vin in ajutorul Italiei, foarte bine, dar este gresit sa fie priviti ca salvatorii Europei, cred ca Italia va cadea in aceasta capcana, cel putin.
    6 0
  • @dan

    Ti se pare ca SUA a reactionat altfel decat au facut-o chinezii? Daca unii sunt comunisti si au incercat sa ascunda ceilalti s-au comportat ca niste ageamii si au incercat sa minimizeze criza.
    3 0
  • @fanel

    Corect, nici ei nu au tratat problema profesionist dar acum ei vor plati consecintele, in schimb nota de plata pentru minciunile chinezilor o vom plati cu totii, au infectat o planeta intreaga. Si nu e prima data, in 2003 tot de la ei a pornit totul si cel mai probabil in viitor tot de la ei va pleca urmatoarea pandemie.

    Cate sanse sa mai primeasca partidul pentru ca firmele sa faca profit si sa iasa banii din turism? Cate semnale de alarma mai trebuie sa primim?

    Ai vazut cum arata o piata de animale din Asia? Iadul pe pamant!
    2 0
  • Edikkk
    Nu îmi plac teoriile conspiraţiilor darrr în acest caz

    Eu tare cred că după ce şi-au dat seama că , ei PC chinez, China, nu mai pot ascunde minciuna şi incompetenţa, AU închis Hubei DA, dar graniţele Chinei NU !

    Adică în mod voit au lăsat să infecteze şi restul lumii, de ce să sufere economic doar ei???

    Mai ales că ştiau că carantina e mai uşor de impus la ei în China, că oricum la ei, fac lucrurile cu forţa şi chinezii sunt obişnuiţi cu asta, dar în VEST o să le fie dificil !

    Apoi culmea nesimţirii, trimit echipă medici aprobaţi de partidu comunist chinez, binenţeles, care să ajute Italia, iar ajunşi acolo AU CRITICAT VESTUL pe bandă rulantă ŞI RECOMANDAT FOARTE TARE CA VESTUL SĂ ÎNCHIDĂ ORICE PRODUCŢIE !

    Ca ei, China, care ies din criză, să producă ei totul.

    Periculoşi... este puţin spus! Extrem de periculoşi.
    Volvo electric fabricat doar în China, PA VOLVO, tăiat de pe listă. Produs în China sau Turcia (China europei cum îi spun eu) PA, încerc să nu cumpăr.

    Măcar maşina , care după imobiliar (apartament, casă) este cea mai mare cheltuială pe un produs al majorităţii oamenilor, dar casa nu o poţi cumpăra din China, deci importanţa auto este crucială pentru IMPORT, EXPORT şi banii care circulă.

    Să ne vedem cu bine, din dezastrul creat de China. Şi tare mă tem că în 2-5 ani iar o să ne mai dea un virus, tot aşa cu zâmbetul tâmp al conducătorului iubit.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru