Chinezii au creat o copie electrică și după celebrul Tesla Model S

de Bogdan Mirică
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valul de copii chinezești pare să nu se mai oprească. Cea mai nouă dovadă de plagiat se numește Youxia X și se inspiră din designul și performanțele popularului Tesla Model S.

După ce am întors pe toate părțile scandalul modelului chinezesc Landwind X7, copia lui Range Rover Evoque, aflată deja la vânzare pe piața mamă, un nou caz de plagiat apare în Țara Marelui Zid.

Galerie foto cu Landwind X7: clona chinezilor continuă să sfideze Range Rover Evoque

De această dată, vorbim despre copierea unui model electric extrem de popular în Statele Unite și în Europa: Tesla Model S. Sosia modelului american se numește Youxia X și se face vinovată de copierea aspectului frontal, precum și a configurației interiorului.

Partea din față beneficiază de aceeași grilă din plastic, însă blocurile optice sunt ceva mai ascuțite. Posteriorul dispune de presupuse forme originale, însă la o privire mai atentă putem găsi unele similarități cu Lexus NX, crossover-ul compact japonez cu design futurist.

Ceea ce nu se inspiră de la Tesla este însă funcționalitatea grilei frontale din plastic. Inspirat de celebra mașină Kitt din serialul cu același nume din anii 80, designerul chinez care a conceput mașina s-a gândit că aceasta se poate aprinde și poate afișa diferite mesaje.

Esential 460 de kilometri este autonomia modelului electric chinezesc.
5.6 secunde ar urma să fie timpul de accelerare al modelului chinez de la 0 la 100 de km/h.
2016 este anul anunțat pentru lansarea versiunii de serie.

Dincolo de portieră, Youxia X preia ideea unui ecran generos de 17 inch amplasat în mijlocul planșei de bord.

Tot un afișaj digital ia locul instrumentelor de bord.

La capitolul date tehnice, chinezii susțin că rivalul lor pentru Tesla Model S va avea o autonomie de 460 de kilometri, însă ea va depinde foarte mult de capacitatea bateriilor: 40 kWh, 60 kWh și 85 kWh.

Nici performanțele nu vor fi departe de cele ale modelului american, sprintul de la 0 la 100 de km/h urmând să se realizeze în 5.6 secunde, grație motorului electric de 348 de cai putere.

Chiar dacă modelul va fi unul fără motor cu ardere internă, Youxia X va oferi clienților săi posibilitatea de a selecta sunete diferite pentru evacuare. Lista opțiunilor ar putea varia între Ferrari 488 GTB și Jaguar XJ.

Chinezii susțin că Youxia X ar urma să ajungă pe piață în anul 2016, prețul său fiind estimat undeva între 32.000 și 48.000 de dolari.

Comentarii (5)

  • copie...
    probabil si mult mai fiabila...
    15 8
  • sigur nu e model e?
    2 4
  • model 3, pardon
    3 4
  • Mai degraba seamana cu Maserati din fata.
    3 5
  • E MAI COOL DECAT TESLA
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru