Chinezii de la BYD, un nou record: primii din lume care asamblează 7 milioane de mașini electrice și PHEV

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul chinez de automobile anunță că tocmai a atins borna de 7 milioane de mașini electrice și plug-in hybrid. Astfel, devine primul constructor din lume care reușește atingerea acestui obiectiv în sectorul New Energy Vehicle (NEV).

În mai 2021, chinezii de la BYD produceau 1 milion de mașini electrice și plug-in hybrid, adică încadrate în sectorul NEV. Într-un an și jumătate, BYD a atins borna de 3 milioane, iar în alte 9 luni au trecut de 5 milioane.

Chiar la finalul lunii noiembrie 2023, BYD anunța atingerea bornei de 6 milioane. Astfel, a devenit primul constructor din lume care reușește atingerea acestui obiectiv în sectorul NEV.

Acum, BYD mai doboară un record, odată cu atingerea bornei de 7 milioane de mașini NEV produse. Exemplarul aniversar este un Denza N7 și a fost asamblat la uzina Jinan din China.

Anul trecut, vânzările globale ale mărcii chinezești au atins 3.02 milioane de unități.

Mai mult, tot anul trecut, BYD a vândut peste 240.000 de mașini cu "energie nouă" în piețele din afara Chinei, o creștere de 337% față de anul 2022. Astfel, BYD a devenit cel mai mare exportator chinez de mașini NEV în 2023.

În prezent, constructorul asiatic este prezent în 64 de țări și regiuni la nivel global.

Să nu uităm că, în urmă cu câteva luni, BYD a anunțat că va construi o uzină în Ungaria, așadar prezența mărcii în Europa va fi și mai accentuată.

via BYD

Comentarii (1)

  • Si astia amesteca electricele si plug-inurile cum vor ei. Sunt 2 chestii total diferite. Cu unele ramai in drum daca planifici gresit sau n-ai noroc la statie iar cu altele ramai in drum doar daca esti prost si mergi tot timpu pe drojdie.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru