Chinezii de la Chery vor construi mașini la fosta fabrică Nissan din Spania

de Tiberiu Safta
Joi, 11.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Chery este aproape de o înțelegere cu guvernul Spaniei pentru a construi mașini în această țară. Mașinile mărcii asiatice vor fi produse la fosta uzină Nissan din Spania.

În viitorul apropiat, compania chineză Chery va începe să producă mașini în Spania. Pentru moment, constructorul asiatic poartă discuții pe această temă cu guvernul spaniol, însă este de așteptat ca planurile mărcii chineze să fie aprobate în scurt timp, potrivit ministerului industriei din Spania.

Chery va produce mașini noi la fosta uzină Nissan din Barcelona. Fabrica a fost închisă de constructorul japonez în 2021 și a fost ulterior preluată de companiile locale EV Motors, Grupul QEV și constructorul de motociclete electrice Silence. În luna martie a acestui an, EV Motors a preluat uzina în întregime și intenționa să o transforme într-un hub pentru viitoare mașini electrice.

Mai mulți membri ai guvernului regional din Catalonia au purtat discuții pe această temă în China, iar discuțiile ar fi dat rezultate pozitive. Odată cu reînființarea uzinei, vor fi disponibile 1600 de locuri de muncă, anterior pierdute după plecarea celor de la Nissan.

Anul acesta Spania va deschide două licitații pentru companii cu scopul ca acestea să ceară o sumă de 1.7 miliarde de euro în împrumuturi și garanții pentru producția de vehicule electrice.

Producția va avea loc în cadrul schemei de stimulente PERTE, care se folosește de fondurile europene de ajutorare din timpul pandemiei de coronavirus.

via Automotive News Europe

Comentarii (5)

  • Cătălin
    Ia uite, încă un exemplu că se pot face afaceri cu China. Numai kkciosii noștri încearcă din greu sa nu facă nimic pentru Romania
    4 5
  • Succesuri, poate reusim si noi sa vedem in urmatorii 10 ani miraculoasele masini chinezesti de nshpe ori ori mai ieftine si mai bune decat cele europene. Pana acum chinezii nu impresioneaza cu nimic si in Europa cel putin sunt la nivelul la care erau coreenii acum 20 de ani, adica o curiozitate.
    6 3
  • Cred că în momentul în care producătorii Chinezi vor produce în Europa, prețurile nu vor mai fi competitive. O să “danseze” și ei pe aceeași muzică care-i total diferită de cea din China unde unii sunt sclavi. Sunt 5 reprezentanțe ale producătorilor Chinezi în zonă și toate-s pline ochi de mașini.
    Cel puțin în cazul Jetour știu că nu mai reușesc să vândă… au venit cu un prim val, promoții etc., dar lucrurile se complică.
    Situația cu reprezentanțe pline nu este doar în cazul lor… avem supraproducție și în multe cazuri modele cu prețuri peste ce poate piața.
    3 2
  • Catalin
    Acum am observat că se vorbește de PNRR. Noi cu penerere-ul protejam bursucii și eliminam pensii speciale
    0 0
  • @catalin
    pai daca ai votat "dreapta", asta e..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru