Chinezii de la Lynk&Co iau cu asalt motorsportul: din 2019, sedanul 03 va concura în Cupa Mondială de Turisme

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa Cyan Racing revine în competițiile de turisme începând cu anul viitor. Suedezii au pregătit o versiune de circuit a sedanului Lynk&Co 03, model pe care producătorul chinez l-a prezentat în urmă cu doar câteva săptămâni.

La finalul anului trecut, Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) și-a unit forțele cu TCR (Touring Car Championship). Astfel, a luat naștere noul WTCR (Cupa Mondială de Turisme), un campionat gândit pentru și mai mult spectacol.

Ultima echipă care s-a impus în fostul WTCC a fost Polestar Cyan Racing, însă echipa suedeză a decis să nu concureze în primul sezon al WTCR. Dar acum, avem vești bune pentru fanii Cyan Racing. Suedezii își vor face apariția în Cupa Mondială de Turisme începând cu 2019.

Mașina aleasă de oficialii Cyan Racing este Lynk&Co 03, sedanul pe care constructorul din China l-a prezentat în urmă cu câteva săptămâni. La volanul noului 03 îl vom vedea pe Thed Bjork, campion mondial în WTCC în 2017.

Cele două companii au prezentat deja versiunea de curse a lui 03 în cadrul unui eveniment desfășurat în Japonia pe circuitul de la Fuji. Pentru moment, reprezentanții Cyan Racing nu au oferit detalii despre performanțele sedanului 03.

Totuși, oficialii constructorului din China au declarat că în 2019 vom face cunoștință cu conceptul Lynk&Co 03 Cyan, o versiune de performanță derivată din mașina de WTCR.

Comentarii (1)

  • "Mașina aleasă de oficialii Cyan Racing este Lynk&Co 03" cred ca nu a fost tocmai o alegere ci o decizie "corporate" venita de la Geely pentru a populariza marca din china in cautare de ceva pedigree.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru